NL / EN

Matchmakers in de cultuur

Ben je creatief en heb je een idee voor een project? En zoek je hier financiering voor? Of ben je benieuwd bij welk cultuurfonds je met je project het beste terecht kan? Er zijn acht matchmakers actief in acht middelgrote steden in Nederland. Deze matchmakers informeren je over het werkterrein en de subsidiemogelijkheden van drie landelijke cultuurfondsen.


Als je nog niet bekend bent in de wereld van de cultuurfondsen dan is het vanaf nu mogelijk om een matchmaker bij jou in de buurt te benaderen. Deze matchmaker geeft je meer informatie over de regelingen van de fondsen, maar kan je ook wijzen op andere initiatieven die er al bestaan. Of kan je in contact brengen met de fondsmedewerkers die alles weten over subsidieregelingen. Je vindt de matchmakers in Almere, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag.

Matchmakers
Matchmakers in cultuur is een bijzondere samenwerking tussen het VSBfonds , het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Fonds Podiumkunsten. Zij zien in steden nieuwe cultuuruitingen ontstaan die onlosmakelijk zijn verbonden met de stedelijk dynamiek. De acht nieuwe matchmakers gaan deze initiatieven verbinden aan de subsidiemogelijkheden van de fondsen. Zij ontvangen hiervoor een vergoeding voor hun werkzaamheden vanuit de cultuurfondsen. De matchmakers zijn:

Almere - Valery Mak - valery@matchmakerscultuur.nl
Arnhem - Georgios Lazakis - georgios@matchmakerscultuur.nl
Den Haag - Sherwin Blijd - sherwin@matchmakerscultuur.nl
Eindhoven - Shirley Hendrikse - shirley@matchmakerscultuur.nl
Groningen - Joachim de Vries - joachim@matchmakerscultuur.nl
Heerlen - Jop Vermeesch - jop@matchmakerscultuur.nl
Tilburg - Max de Beijer - max@matchmakerscultuur.nl
Utrecht - Raymond den Uijl - raymond@matchmakerscultuur.nl

De matchmakers zijn er speciaal voor diegenen die nog onbekend zijn met de wereld van cultuurfondsen. Heb jij die ervaring al wel? Dan kun je natuurlijk rechtstreeks contact met een van onderstaande fondsen opnemen. Kijk ook op www.matchmakerscultuur.nl

nieuws

nieuws - Matchmakers in de cultuur

Cultuurmatchmakers helpen je met financiering voor je project

22 jan 2018

nieuws - Matchmakers in de cultuur

Fondsen lanceren netwerk matchmakers voor stedelijke cultuur

14 jul 2017