Toekenningen podia 2020 - 2021

06 september 2019
39 podia ontvingen van het Fonds Podiumkunsten de subsidie reguliere programmering in theater- en concertzalen (SRP). Met deze subsidievorm beoogt het Fonds de aansluiting tussen vraag en aanbod te verbeteren, de programmering van kwaliteitsaanbod te bevorderen en het publieksbereik te vergroten.
Aanvragen worden eens per twee jaar behandeld in één gezamenlijke ronde. In de ronde SRP 2020 - 2021 hebben 61 instellingen een aanvraag ingediend, waarvan er 58 in behandeling zijn genomen.

Alle aanvragen zijn getoetst aan de volgende criteria:

artistieke positie van de aanvrager;

publieksfunctie van de aanvrager;

inbedding in de omgeving.


Vervolgens zijn de aanvragen ingedeeld in drie categorieën: muziekpodia (waaronder poppodia, grote theaterzalen/schouwburgen en middelgrote zalen/vlakkevloerzalen). De commissie heeft daarna beoordeeld of de pluriformiteit en geografische spreiding onder de gehonoreerde podia in voldoende mate geborgd is.

Bekijk hier de lijst met toekenningen.

Op de eerste landkaart is te zien welke podia, verspreid over Nederland, een aanvraag indienden en welke (ook) zijn toegekend. Op de tweede landkaart zijn alle toekenningen te zien van de programmeringsregelingen voor podia; de SRP toekenningen en de SKIP toekenningen 2018 - 2019. De kaarten zijn in te zoomen door rechtsonder op de + en - knop te gebruiken.

Aanvragen en toekenningen SRP 2020 - 2021


Toekenningen SRP 2020 - 2021 / SKIP 2018 - 2019


Meer over subsidie reguliere programmering theater- en concertzalen (SRP) is hier te lezen.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen