BALKONSCèNES

FEBRUARI 2021 II

Adorabel

Regina Bianca Veneziana
Een voorstelling met stralende chique winterkoninginnen in Venetiaanse stijl, met verlichte kostuums. Opgevoerd in zorginstellingen in het oosten van Nederland.
€ 7.500

Alejandra Rony

Introspectieve concerten
Een muzikale reis in Rotterdam met elementen van klassieke, Spaanse, religieuze en hedendaagse muziek waarin de eenzaamheid transformeert tot positieve gevoelens.
€ 6.770

Alessandra Di Gennaro

Together again with our public
Een intiem concert met piano, hobo en dans op verschillende plekken in Nederland.
€ 5.437

Alvaro Pinto Lyon

SERENATA MET TRIO GALANTES
Het trio geeft concerten die in het teken staan van een "serenade" (hulde) aan de beroemde Latijns-Amerikaanse componisten en romantische muziek uit de vorige eeuw.
€ 5.550

Anima Jhagroe-Ruissen

UMAD (emotionele overvloed)
UMAD brengt verschillende dekoloniserende rituelen naar het podium. Fazle Shairmohamed, Taskien Khudabux, Rubaina Bhikhie en Anima Jhagroe-Ruissen doen dat met o.a. Indiase dans en spoken word.
€ 7.500

Anna Steenhuis

Clara & Igor
Muziekconcerten met arrangement voor strijkkwartet, gecombineerd met een wandeling of fietstocht in Durgerdam en Utrecht.
€ 3.784

Anna Stegmann

LUNARIS
Drie concerten met een rondleiding op bijzondere locaties in Amsterdam, Diemen en Weesp.
€ 6.070

Annabelle Ferdinand

Bevrijdingsconcerten: Tussen Schie en Coolsingel
Een voorstelling waarbij jonge en oude inwoners uit de stad en de wijk worden betrokken en waarbij herinneringen uit WO II worden gedeeld; omlijst met de mooiste muziek, geïnspireerd op die periode.
€ 7.500

Annelie Koning

Drie twee een
Collectief ABC presenteert een performance met splinternieuw vocaal werk, dat ter plekke ontstaat, gebaseerd op een beeldende partituur. In Splendor Amsterdam en HAL Rotterdam.
€ 7.500

Annemieke Zuurbier

Soiree Musicale - Franse muziek voor fluit - piano en in samenspel
Fluitiste Margaret Mathot en pianiste/musicologe Annemieke Zuurbier brengen hun programma Soirée Musicale. Muziek van o.a. Debussy, Gaubert, Rhené-Baton,
Honegger, Ravel en Poulenc.
€ 3.992

Annick Odom

Threads - A Contemporary Take on Appalachian Folk Music
Luisterconcerten van één uur, waarin verhalen, volksliederen en nieuw gecomponeerde klassieke muziek aan bod komen. Vier uitvoeringen in verschillende zalen in Den Haag, Nijmegen en Enschede.
€ 7.495

Art-Jan de Vries

Marjas dak
Een speciale show van Marja van Katendrecht voor de oudere Rotterdammer die in tijden van corona een nog geïsoleerder leven is gaan leiden. Bij verzorgingshuizen in Rotterdam.
€ 7.500

Babok

ReFlex
ReFlex is een performance installatie voor één toeschouwer/deelnemer en met speler/animator Guido Bevers. Een theatrale ervaring over wat de coronaregels doen met ons mensbeeld en innerlijk.
€ 7.500

Bas Toscani

Monumentale jazz concerten
Bas Toscani speelt een reeks laagdrempelige jazzconcerten bij monumentale panden en buitenplaatsen, waarin telkens een andere periode uit de jazzgeschiedenis centraal staat.
€ 7.050

Batja ten Kortenaar

Zolang er niets met zekerheid bekend is
Een theatrale wandeling voor alle leeftijden, waarin de toeschouwer wordt geconfronteerd met hun aannames over de menselijke interactie.
€ 7.250

Beate Loonstra

Van wie is de stilte
In deze live muziekvoorstelling speelt harpiste Beate Loonstra nieuwe muziekstukken rond het thema storm en stilte. Bij forten en andere verdedigingslocaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
€ 7.500

Behnaz ( Anahita) Malakouti Oloonabadi

Duo Orient
Vijf concerten van het Duo Orient met een repertoire van oude Italiaanse aria's met Perzisch spoken word en jazz improvisaties, in verschillende steden in Nederland.
€ 4.860

Belle and The Beats

Belle and The Beats - Mistress of all the Gods Tour
Een show waarin de Amsterdamse band symbolische visuals, een lichtshow, decor en sensuele choreografie tot een uniek geheel maakt.
€ 7.500

Bernadeta Astari

Mozzie in het bos
Bernadeta Astari, Kanako Inoue en Pieternel Berkers spelen dit verhaal op een 4-tal scholen voor leerlingen van 5-7 jaar, gebaseerd op de muziek van Mozart.
€ 7.500

Bernat Gili Diaz

Het Blaaskwintet is gemaakt - de Eeuwwisseling in Parijs 1800
Het Queentet ensemble geeft blaaskwintetconcerten op historische instrumenten. Programma: Giuseppe Maria Cambini, Blaaskwintet nr. 1 in Bes majeur en Antoine Reicha, Blaaskwintet Op. 88, nr. 5.
€ 4.258

Bram Boesschen Hospers

Wereldpremiere Lyric Symphony - Alexander von Zemlinsky (arr. Fergus McAlpine)
Bram Boesschen Hospers biedt met zijn Zemlinsky Chamber Orchestra perspectief met een eenmalige uitvoering van twee onderbelichte stukken van Zemlinsky en Schönberg, in de Waalse Kerk in Amsterdam.
€ 7.500

But What About

Just Press Play
Een interactieve muziektheatershow voor basisschoolkinderen, waarin de kinderen zelf de hoofdrol spelen.
€ 7.500

Carolina Dorell

Dancing lightscapes
Een LED light dansvoorstelling in de publieke ruimte, geïnspireerd op het werk van Oskar Schlemmer.
€ 7.300

Caspar Horsch

Metamorphosen - Een tijd vol verandering
Musici van het European Union Youth Orchestra presenteren Strauss' Metamorphosen, in de versie die Rudolph Leopold voor strijkseptet schreef. Op verschillende locaties rond Amsterdam.
€ 7.000

Cecilia Bernardini

Mozart in gebaren
Violiste Cecilia Bernardina speelt op verschillende locaties in Amsterdam een drietal arrangementen van Mozart. In de kleinst denkbare bezetting: viool, cello en physical performer.
€ 7.500

Celine Weerts

Optredens woon-zorgcentra - Vertel je Verhaal
Een reis door de tijd met muzikale nummers uit verschillende tijden, uitgevoerd voor bewoners van woon-zorgcentra.
€ 7.500

Chalina Smit

ChaChaChalina
Live uitvoeringen met originele Latijns Amerikaanse muziek door een zestal musici in een semi-akoestische setting in Den Haag
€ 6.314

Charlotte Houberg

Hof van Heden
Concerten waarin zangeres Charlotte Houberg, violiste Eva Traa en pianiste Heleen Vegter, hoogromantische stukken ten gehore brengen.
€ 7.500

Chloe Abbott

Tierkreis - A Voyage Through the Night Sky
Het Kaolin Ensemble presenteert een theatrale interpretatie van Stockhausen's Tierkreis. Met interactieve elementen als verhalen, dans en theater. Speciaal voor kinderen. In Splendor Amsterdam.
€ 7.500

Chris Jager

Radio Nostalgia
Radio Nostalgia' is een muzikale ontmoeting voor ouderen die wonen of langdurig verblijven in de geestelijke gezondheidszorg instellingen.
€ 6.840

Cinzia Nistico

Moord
Concerten met een fluitist, live elektronische geluiden en visuals in Splendor Amsterdam
€ 3.145

Clara Sayaka Theodoro Ferreira

Precious Pearl
Drie kamermuziekconcerten door Clara Sawada, Pietro Battistoni, Anna Lachegyi en Halldór Bjarki Arnarson in kerken in Delft, Den Haag en Amsterdam
€ 7.470

ClarityCounsel

Learning how to dance in small spaces
Een theater-performance over verstilling en de kracht van leegte en tijd. Met tekst en geïnspireerd op het boek van Elisabeth Gilbert: ”Het hart der dingen”. In april in het Keilepand Rotterdam.
€ 7.500

Claron McFadden

Kitchen Karaoke
In Kitchen Karaoke speelt sopraan Claron McFadden samen met klarinettist/chef Levan Tskhadadze Schuberts ‘Der Hirt auf dem Felsen’ vanuit de keuken van Georgisch restaurant Batoni Khinkali.
€ 7.500

Dame Jeanne

Dolende Bruid
Een theater-performance op de NDSM-werf, met teksten van Anna Rottier. De teksten zijn monologen en gedichten over de liefde. De liefde zal van meerdere kanten worden belicht.
€ 7.500

David Golek

Het Golek - Luther - Hildenbrand trio
Het trio bundelt haar krachten en creëert een opwindend pallet van muzikale kleuren, waarbij er verschillende muzikale invloeden en achtergronden met toewijding worden gecombineerd. De concerten zijn in Amsterdam.
€ 5.250

David Severins

#JUGGLER
Een circus-theatervoorstelling met jongleren. Met het gevoel, de uitstraling en de structuur van een pop-/rockconcert.
€ 5.550

Diederik Smulders

Kindervoorstelling - Op Zoek Naar Fabeldieren
Een voorstelling gebaseerd op ‘Fantastic Beasts and Where To Find Them’ waarin het Arthema Strijkkwartet en acteur Roan ten Cat kamermuziek introduceren aan basisschoolleerlingen.
€ 7.500

Dieske Krijnders

Kunst in het kozijn
Een woordeloze en visuele voorstelling met clownerie, dat gespeeld wordt voor de ramen van diverse woningen en het AZC. Acteurs Karel Casier en Dieske Krijnders spelen buiten; het publiek blijft binnen.
€ 7.500

Doortje Peters

IRMA
Een muzikale dansvoorstelling met een mix van moderne tapdans, fysiek spel en muziektheater over verschillende vormen van communicatie.
€ 7.150

Doriene Marselje

Jardin Feerique
Harpiste Doriene Marselje en pianiste Celia García-García nemen hun publiek mee op reis door de Jardin Féerique (De Toverachtige Tuin). Een programma met werken van o.a. Satie, Debussy en Ravel.
€ 6.970

Dutch Baroque

Dutch Baroque plays Dutch baroque
Concerten in de Oude kerk te Zwijndrecht. Met op het programma werken van de Amsterdamse componist Jan Pieterszoon Sweelinck en van andere, minder bekende Nederlandse componisten uit die tijd.
€ 7.500

Eduardo Paredes Crespo

Symfonische kamermuziek in Coronatijd
Samen met een aantal topmusici brengt Eduardo Paredes Crespo in de Waalse Kerk te Amsterdam twee concertprogramma's met symfonisch repertoire in kamermuziekbezetting ten gehore.
€ 7.455

Elia Celegato

Sehnsucht Nach Einer Anderen Welt
Kamermuziekconcerten met piano en klarinet op historische instrumenten, met speciale aandacht voor de Duitse Romantische componisten Felix Mendelssohn, Franz Schubert en Robert Schumann.
€ 5.100

Elske Tinbergen

De cello in de Lage Landen in de 17e en 18e eeuw
Elske Tinbergen geeft drie verschillende concerten waarin zij een breed beeld schetst van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de cello in de Lage Landen. Concerten in Hilversum en Utrecht.
€ 6.618

Eric van der Steen

Verhalen en songs met een hart onder de riem
Een solo-voorstelling met muziek, verhalen en cabaret voor doelgroepen in zorgcentra. Ik wil hen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd.
€ 7.250

Esther van der Eijk

Kwintet in C
Het Penta Quintet speelt concerten met op het programma L. Boccherini (1743-1805) Opus 60/1, in C-groot en L. von Beethoven (1770-1827) opus 29 in C-groot. Op verschillende locaties in het land.
€ 7.500

Esther van Hees

Gelukkig zijn - concerten voor nieuwkomers - maak kennis met de Nederlandse taal via kleinkunst
Esther van Hees, Miguel Boelens en Jeroen van Vliet geven concerten in buurtcentra, vluchtelingencentra en andere locaties van instellingen die samenwerken met nieuwkomers.
€ 7.500

Eyal van der Reep

Eyal
Tien live concerten op plekken in Amsterdam, waar in het verleden regelmatig muziek te beluisteren was.
€ 5.950

Felicity Provan

Onder de Microscoop
Een reeks concerten van een trio. De concerten worden opgevoerd met een kerkorgel, een strijkinstrument (viool, cello of contrabas) en zang/cornet. In verschillende kerken in Nederland.
€ 6.750

Felix Schlarmann

Gospel - Cancaos & Arvo Part – drie concerten in de Hofkerk
De drie jazzmusici van Wonderyears, brengen in 3 concerten met gospel, werk van Cancaos & Arvo Pärt ten gehore. In de Hofkerk in Amsterdam.
€ 7.500

Femke Huizinga

Die Zauberflote @ home
Femke Huizinga, Marta Jiménez en Izhar Elias spelen een bewerking van Mozart's 'Die Zauberflöte' voor viool, altviool, gitaar. Verteller is Marius Gosschalk. De Gelderlandfabriek en St. Aegtenkapel.
€ 6.950

Fenna Volmer

Balkoncerten
Blaaskwartet LoveBells gaat in maart en april concerten geven bij verzorgingstehuizen in de provincie Zuid-Holland.
€ 7.462

Fiona van der Marel

Roaring Twenties
Het Jong Kamerorkest Noord verzorgt op 27 maart 2021, in kamerorkest-bezetting, twee concerten in het Forum Groningen ten gehore. Op het programma staan werken van Prokofiev, Stravinsky en Poulenc.
€ 7.500

Florian Slangen

Ger en Marja
Ger en Marja is een 'muziektheater-raamvoorstelling', op aanvraag gespeeld op uw stoep; in maart/april te boeken.
€ 7.500

Folkert Oosterbeek

BRUUT! Studio Sessions
Instrumentale band BRUUT! presenteert in april 2021 vier concerten in Studio Generator Amsterdam.
€ 7.200

Frans van Tuijl

Een theatraal concert rondom de humoristische liefdesperikelen uit Hugo Wolfs Italienisches Liederbuch
Frans van Tuijl, Raoul Steffani en Laetitia Gerards spelen een geënsceneerd recital met als thema: een humoristisch duet tussen twee wispelturige geliefden die hun kijk op de liefde geven.
€ 7.500

Freek Koopmans

OEVERLOOS
Een muzikale theater-voorstelling en interactief college over de kracht van water met verschillende slagwerkinstrumenten. Voor basisschool-leerlingen in Den Haag.
€ 7.500

Galit Zadok

Songs of Hope
Oude-muziekensemble La Voz Humana brengt in samenwerking met zangeres en verteller Michal Bitan hoop in het hart van de luisteraars met muziek en toegankelijke historische verhalen.
€ 6.825

Ganna Antypova

Shadows of Forgotten Ancestors
Muziekvoorstellingen met Anna Antipova, Maryana Golovchenko en George Dumitriu. In Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.
€ 5.480

Guy Livingston

The Silence in Between
Een reeks concerten over het thema stilte die elk een ander facet van het thema belichten. Met Ned McGowan, Nafiss Nia, Aletta Becker, Saskia Lankhoorn, Monica Germino. In de regio: Den Haag.
€ 7.250

HALTE 6

Form and Colour Party - Een dansperformance in sculpturale kostuums
Een kleurrijke en zinderende dansperformance waarin architectonische sculpturen door de publieke ruimte bewegen en samen een dansant totaalkunstwerk vormen.
€ 7.500

Hanke Scheffer

De stille stad
Een concert met composities van onder andere John Cage, Bertha Koopman, Alma Mahler en nieuwe composities van Ivo van Emmerik in combinatie met de film: 'de Stille Stad'.
€ 7.500

Hannah Zwaans

Parpar
Een dansduet in de vrije ruimte van de Clou Dance Company. Op verrassende plekken in Tilburg.
€ 7.500

Hans Visser

Muzikale voorjaarsvakantie - Reis om de wereld in 80 minuten
Na een lange en eenzame tijd van lockdowns en reisbeperkingen nemen Hans Visser en nog twee muzikanten het publiek mee op een muzikale voorjaarsvakantie. Op verschillende theaterbinnenplaatsen.
€ 4.400

Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions

The Last Five Years
Harlekijn presenteert de musicalvoorstelling The Last Five Years van Jason Robert Brown, met in de hoofdrollen Gwenfyd Hilgersum en Tristan van der Linge, in het Koorenhuis in Den Haag.
€ 7.477

Helena Koonings

Droombeeld
Duo Troiana, sopraan Helena Koonings en pianist Heleen Vegter, voert het publiek mee naar een wereld van fantasie en magie. Met een eclectische selectie liederen van o.a. Liszt, Strauss en Respighi.
€ 5.046

Helene Richter

Farbenfroh
Concerten, uitgevoerd door het ensemble van Helene Richter. Met werken die zich bewegen tussen, en zich mengen met, een selectie uit diverse stijlen. Onder andere geïnspireerd op Björk, Tin Hat Trio en Basquiat Strings.
€ 6.480

Huub Cooijmans

Magie in de klas
Een kindervoorstelling boordevol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. In de klas op basisscholen door heel Nederland.
€ 7.340

Inge Kolen

FLADDEREI - Kindertheater op eigenwijze! komt naar je toe deze Lente!
Een vrolijke jeugdtheatervoorstelling voor kinderen. In Nijmegen.
€ 5.760

Ivan Nogueira

On Cello - Tones & Tunes
Ivan Nogueira toont zijn eerste soloproject. Met eigen composities en bewerkingen. Geïnspireerd op volksmuziek uit Galicië , Keltische en Ierse volksmuziek en Jazz.
€ 6.000

Ivan Pavlov

SpaceShip Comic Book Performance
Een reeks hedendaagse klassieke muziek concerten van The SpaceShip Ensemble, waarin nieuwe composities aan bod komen. In Studio Loos in Den Haag.
€ 6.900

Jacco Weener

Kerkoptredens Cantos Deus
Een muzikale en informatieve voorstelling. Ontwikkeld door Lukas Simonis en Bruno Xavier da Silva en gemaakt naar aanleiding van een onderzoek van Jacco Weener naar kerken in Rotterdam Zuid.
€ 5.950

Jacob Lekkerkerker

IMPROVISATIEACADEMIE B70
Een improvisatieacademie, waarin gesprekken over kunst ontstaan. Met muzikale improvisaties, choreografie en met een kookwekker. Elke werkdag, 18 werkdagen lang, van 0900 -0945 uur. In Amsterdam.
€ 7.500

Johannes Fischer

Gravidam - latijn voor zwanger
Een circustheatervoorstelling met acrobatiek op verschillende plekken in Nederland.
€ 7.500

Johannes Sebastian Brouwer

Liedproject - Sta op en schitter
Tien liederenrecitals van een half uur door Eduard de Boer en Johannes Sebastian Brouwer omlijst met korte toelichtingen over de muziek in Luttelgeest, Midwoud, Oostwoud, Denekamp en Ootmarsum.
€ 7.500

Joop Oonk

Wheels - City on Wheels
Het duet Wheels is te zien op allerlei locaties in Nederland en gaat over een rollend object (rolstoel) in de publieke ruimte.
€ 5.952

Julian van Buul

Nightlight Circus
Onder de titel Nightlight Circus bundelt Beeldjutters verschillende poëtische belevingen die het midden houden tussen lichtkunst en locatietheater in de Metaal Kathedraal in Utrecht.
€ 7.500

Justyna Briefjes

Celebrating Women!
Concerten door strijktrio waarbij de uitvoerenden werken van vrouwelijke componisten spelen.
€ 5.615

Kalle de Bie

Klassiek in de Buurt
Het Marigold trio brengt live klassieke muziek naar mensen in verschillende buurthuizen in Amsterdam.
€ 6.200

Kat Carson

Isolated Souls
Een interdisciplinaire voorstelling geïnspireerd op de persoonlijke ervaringen van de leden van Nymphes et Monstres op de COVID-19 lockdown.
€ 2.385

Katharina Gross-Marinissen

Oraculo manual - Handorakel
Celliste en zangeres Katharina Gross speelt een nieuwe compositie van Jan van de Putte in zijn woonhuis in Rotterdam en in het Acanthus Antiquariaat in Utrecht.
€ 1.650

Kelsey Claasz Coockson

An intimate evening with Kelsey Coockson
Kelsey Coockson presenteert op semi-akoestische wijze haar livedebuutshow in de Waalse Kerk in Amsterdam.
€ 6.100

Kirila Kraal

Und morgen wird die Sonne wieder scheinen
Duo Kraal & Van Poucke brengt een volledig Strauss-programma ten gehore in Zaandam, Schiedam en Amsterdam, met muziek die gaat over hoop, verlies, liefde en wederopstaan.
€ 7.180

Koen Stapert

Binnenstebuiten!
Een concertprogramma waarin de favoriete muziekstukken van het trio worden afgewisseld met persoonlijke (reis)verhalen, in verschillende zorginstellingen.
€ 7.460

Kubilay Kaya

Slecht Alleen tour
Voor zijn aankomende album ‘Slecht Alleen’ draagt Kubilay Kaya zijn zoektocht naar de liefde voor, met muziek, spoken word en toneel in een kleinschalige setting in Theater Den Enghel.
€ 7.500

Laura Bohn

Laments and Lullabies
Laments and Lullabies is een theatraal concert, dat op drie plekken in de randstad te zien is in maart.
€ 7.338

Laura Trompetter

Brave for you
Een reeks intieme uitvoeringen op de gloednieuwe state-of-the-art witte marimba van Laura Trompetter.
€ 7.470

Laurens Moreno

Laurens Moreno - De Serenade Service
Soloconcerten met Hongaarse zigeunermuziek en klassieke muziek op de altviool, in verschillende verzorgingstehuizen in Hoorn, Amsterdam, Ede, Utrecht en Lelystad.
€ 2.700

LMAnalysis

Lehmers Dance - de performance installatie
Een kleurrijke performance installatie in Haarlem en Amsterdam, waarin de kracht van aanwezigheid wordt vertaald door ‘minimal change’.
€ 7.500

Lotte Grotholt

ROUNDABOUT
Een reis vol muziek langs vier verschillende ensembles, die het publiek meenemen van het diepste dieptepunt naar een hoopvol einde.
€ 7.200

Luigino Cicilia

Luigino And The Bigg Ass Childeren Showcase
Soulvolle muziekconcerten waarin bestaand repertoire wordt voorzien van intermezzo’s met spoken word en verhalen.
€ 7.460

Luthers Bach Ensemble

Baroque Brass
Hugo Rodríguez Arteaga, Bruno Fernandes en Tymen Jan Bronda brengen een bruisend barokprogramma voor barok-fagot, natuurtrompet en (barok-)orgel.
€ 7.500

Luuk Weers

Spelen van A small gesture
A small gesture (ASG) door Hali Neto en Luuk Weers is een non-verbale ontmoeting waarin intimiteit en nabijheid de ruimte krijgen door herhaaldelijke handeling en ontmoetingen tussen twee mensen.
€ 5.400

M31 Foundation

Deine Winterreise
Een video-operawandeling door Den Haag, gebaseerd op Schuberts tijdloze liedcyclus ‘Winterreise'.
€ 7.500

Maike van der Wiel

Battle Suit
Een voorstelling over WO I waarin een link wordt gelegd naar de recente situaties en crisismomenten in connectie met fragmenten uit de koningsdrama’s van Shakespeare.
€ 7.500

Mara Hulspas

Hour Zero & Research periode
Mara Hulspas, Bryndís Brynjolfsdottir en Feaden Mc Call presenteren een voorstelling in De Studio in Rotterdam, met loopstations, ademhalingstechnieken, meditatie muziek, spoken word en dans.
€ 7.400

Marcus van den Munckhof

Cello op Slot
Marcus van den Munckhof speelt Cellosuites van Bach met een uitgebreide toelichting tijdens soloconcerten in verschillende kastelen door het land.
€ 7.460

Margaretha Consort

Breath of Freedom
Het Margaretha Consort presenteert een programma met vijf premières van Frank Wakelkamp en Channe Visscher over belangrijke waarden in het leven, te zien in Norg, Austerlitz en Zutphen.
€ 7.500

Maria Martinez Paya

Samen op weg
Een interactieve muzikale performance voor de bewoners en kinderen in verschillende AZC's en basisscholen.
€ 7.500

Maria Sartzetaki

Seances
Séances, een dansvoorstelling door Maria Sartzetaki gespeeld van achter het raam, in maart te zien bij Koffie & Ambacht Rotterdam.
€ 7.500

Marika Meoli

Such sweet sorrow
Een intiem dansduet in de Cokesfabriek in Maastricht.
€ 7.500

Marinda Kusters

RAAK!
Treeo HOUT presenteert een interdisciplinaire voorstelling die laat zien hoe muziek afstand kan overbruggen en de mens kan (aan)raken.
€ 7.500

Marius Broeders

De Muzikale Smid
Marius Broeders presenteert als 'De Muzikale Smid' muzikaal straattheater op verschillende binnen- en buitenlocaties verspreid door het land.
€ 6.000

Marjolein Heijltjes

Van ons voor jou
Tuinconcerten met input uit het echte leven op buitenlocaties in Zuid- en Midden Limburg.
€ 7.395

Martin van Hees

Mini-opera voor het hele gezin
Duo LeCoultre & VanHees presenteert een opera voor het hele gezin, te zien in diverse steden in Zuid-Holland.
€ 7.500

Michel Duijves

Back on Familiar Grounds
Een muziektheatervoorstelling gespeeld op verschillende plekken in Noord-Holland.
€ 6.900

Mitchell Damen

Soul Station - Balkonconcerten
Met Soul Station presenteert drummer Mitchell Damen een reeks concerten in verzorgingstehuizen in voornamelijk Zuid-Holland in april 2021.
€ 5.600

Nataša Grujic

Concert - Lezing
Het Tesla Piano Trio presenteert op drie locaties een concertprogramma, waarin de geest en de ziel van enkele van de meest creatieve en getroebleerde componisten onder de loep worden genomen.
€ 5.750

Nele Mennes

Balancer
Een visueel live concert met nieuw ontwikkeld materiaal van zangeres, muziektheatermaker en songwriter Nele Mennes, in samenwerking met arrangeur Gustavo Cabrera.
€ 7.500

Nicholas Milne

Pasen Concerten met The Punckes Delight
Trio The Puncke’s Delight presenteert paasconcerten waarin de Lyra Viool te horen is, te zien in de Lutherse kerk in Utrecht en de Waalse Kerk in Amsterdam.
€ 6.552

Nicolas Roudier

Duo Muskens-Roudier
Concerten voor hoorn en piano op historische instrumenten in onder andere Enkhuizen, Delft, Den Haag en Amsterdam.
€ 6.397

Nr-Eins

Beppie en Martin en vele andere artiesten on tour
Zangers Beppie Kraft en Martin Hurkens doen dit voorjaar verzorginstehuizen in het zuiden van het land aan met een repertoire van herkenbare liedjes.
€ 7.500

Panagiotis Gklistis

The weekend of Silence
Zes concerten met een muzikaal programma van 40 minuten waarin telkens één muzikant een solo uitvoert voor een publiek van maximaal tien personen in Rotterdam.
€ 6.997

Paolo Gorini

Reset
Vier (dubbele) uitvoeringen waarin bekende en minder bekende componisten uitgevoerd worden.
€ 5.515

Paula Braas

Een hart onder de riem
‘Een hart onder de riem’ is een voorstelling, een monoloog om tot een dialoog te komen, dat te bestellen is via het platform Acteur aan de Deur.
€ 7.500

Peter van Aart

Braziliaanse zomer in de winter
Een relax, swingend en positief luisterconcert.
€ 5.341

Peter van Valkenhoef

De Wereldwandelaar op het schoolplein
De Wereldwandelaar is een straattheater act met een personage dat er uitziet als een ontdekkingsreiziger. Hij loopt op een bijna 2 meter hoge wereldbol. Op basisscholen, tijdens de pauze op het plein.
€ 7.454

Puck van Dijk

Reuzen van Noord
Het betreft een theatrale audiotour en community art project in Amsterdam Noord, dat zich richt op het verbinden van mensen met elkaar en met de natuur.
€ 7.500

Punto Bawono

Lautengalanterie
Ensemble Camerata Heinichen presenteert een programma met barokpareltjes die zelden gespeeld worden met een hoofdrol voor de luit, in Hoog-Keppel en Amsterdam.
€ 4.830

Reindert Kragt

Blue Sands - The writing an album Tour
Bas/zang duo Blue Sands presenteert deze lente de EP 'Flowers made of Clay' op diverse plekken in de randstad.
€ 6.500

Reine-Marie Verhagen

Verhagen speelt Vivaldi
Concerten met Vivaldi's Concerto's voor de meisjes van het Ospedale della Pietà, door musici van het Amsterdam Baroque Orchestra in een bezetting met viool, blokfluit, hobo, fagot en klavecimbel.
€ 7.500

Reinier Baas

Reinier Baas & Ben van Gelder - prelude
Reinier Baas en Ben van Gelder gaan als duo negen concerten organiseren tussen 27 maart en 25 april, op podia verspreid door het hele land.
€ 6.312

Renée Steenvoorden

Songs from the Garden
Collectief WANDER geeft een kleinschalig voorproefje van hun debuutalbum met eigen composities in vier tuinen in Amsterdam, Grubbenvorst en Heythuysen.
€ 4.500

Renee Wijnhoven

De Hertaalslag - Clean Pete & Anne Soldaat
Een eigentijdse hertaling van klassiekers uit de popmuziek door Anne Soldaat en Clean Pete.
€ 2.850

Reno van Rijsewijk

Met de wind mee
Een voorstelling voor middelbare scholieren over een jongen die antwoorden zoekt na de zelfdoding van zijn beste vriend.
€ 6.631

Rianne Wilbers

Let me embrace you
Een soloprogramma waarin de stem van Rianne Wilbers en de muziek de luisteraar omarmt.
€ 5.500

Riccardo Marogna

An Evening of Collective Improvisation with Oktopus Connection Ensemble
Een avond met geïmproviseerde en experimentele muziek, grafische partituren en veel meer in The Grey Space in The Middle in Den Haag.
€ 5.200

Robert Gradisen

Real Mensch - Not playing ball - pre release tour
Improvisatie gezelschap Real Mensch presenteert haar nieuwe album op verschillende locaties in de randstad.
€ 2.500

Roel Stern

Een groots gebaar op kleine schaal
De musici van Eik & Linde laten horen hoe het met creativiteit en aanpassingsvermogen mogelijk is om grote, geliefde werken in een nieuwe vorm te laten horen, in verschillende kerken door Nederland.
€ 7.500

Rosanna ter Steege

Uit - Een - Val (dissociatie)
Een danstheater solovoorstelling op locatie met muziek en geluid van Yassine Belghanch. Choreografe en danseres Rosanna ter Steege maakt hierbij dissociatief gedrag visueel in De School in Amsterdam.
€ 7.500

Rutger de Bekker

Vrijdag & De Bekker
Een muzikaal theater/cabaretprogramma met liedjes van Prince tot aan De Vliegende Panters, opnieuw bekeken en gearrangeerd door Remko Vrijdag en Rutger de Bekker in de tuin bij particulieren.
€ 7.500

Saskia Venegas Aernouts

Islands of Peace
Een kamermuziekconcert samengesteld door violiste en componiste Saskia Venegas en uitgevoerd samen met pianist Panos Gklistis.
€ 6.100

Seán Morgan-Rooney

Human - Nature - The Elemental Piano
Seán Morgan-Rooney speelt pianorecitals in verschillende openbare bibliotheken in Amsterdam met een programma van kleurrijke en virtuoze composities uit de 20e eeuw.
€ 2.962

Simone Siviero

Woodwinds chamber virtuosos
Concerten in Den Haag en Amsterdam met een programma dat is geïnspireerd op de vernieuwende sonatevorm die zich eind 18e eeuw ontwikkelde; een werk voor soloinstrument begeleid door strijkers.
€ 7.457

Sinje Kiel

In Morpheus armen- Lullabies & nachtmerries
Toegespitst op de actualiteit van elkaars gemis en met de behoefte aan intimiteit, spelen sopraan Sinje Kiel en gitarist David van Ooijen troostende liedjes om het weerzien met het publiek te vieren.
€ 5.600

Sofie Kramer

A Pole Tragedy
Een paaldansperformance geïnspireerd op 'Iphigenia in Aulis' van Euripides; een zoektocht naar seksuele autonomie in een door mannen gedomineerde cultuur. In april in het Tapas Theater Amsterdam.
€ 7.500

Sophie Everaerts

Sluit mij nogmaals in je armen
Een korte solo danstheatervoorstelling in verschillende zorginstellingen van Punt Welzijn en Land van Horne, gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren 50 van de vorige eeuw.
€ 2.410

Stephan Esmeijer

It giet oan
Met dit muzikale programma met poëzie brengt blokfruitkwartet Cohda, samen met dichter Nyk de Vries, elf concerten naar de steden van de legendarische Elfstedentocht.
€ 7.500

Stephanie Bonnes

Springtime Valentina
Een betoverende mobiele walk/dans-act uitgevoerd bij woon-zorgcentra en in wijken in Den Bosch.
€ 7.102

Sterre Konijn

EEN
1-op-1 concerten voor debuut-cd ÉÉN van Sterre Konijn waarbij thema's als eenzaamheid en verbondenheid centraal staan.
€ 7.500

Stichting Ardemus

Sounds for Solidarity
Met SOUNDS for SOLITUDE gaat het Armedus Quartet concerten geven in zorgvilla’s en verzorgingshuizen door het land.
€ 7.500

Stichting BROOOMM!

CANTO OVERAL
Het Nederlands Saxofoon Octet speelt Canto Ostinato van Simeon ten Holt op twee bijzondere locaties.
€ 7.500

Stichting Charivari

Charivari speelt Melodias del Silencio op bijzondere speelplekken!
Acht corona-proof concerten op kleinschalige locaties verspreid door het land met spetterende Roemeense zigeunermuziek, folklore van het Argentijnse platteland, en swingende Cubaanse ritmes.
€ 7.500

Stichting Hollow

Molassess - A Journey Through The Hollow
Concerten en een eigen geproduceerde film die de symboliek zal gaan verbeelden van de composities. Uitgevoerd in Eindhoven.
€ 7.500

Stichting JazzNL

Grand Ladies of Swing (ondertitel - Gluren bij de Buren)
Een eerbetoon aan de legendarische Afro-Amerikaanse jazzdiva’s uit de jaren ‘40 en ’50.
€ 7.200

Stichting Liedhuis

Toothbrus Time
Een voyeuristische dakvoorstelling waar de bijzondere Rotterdamse locatie, die een spanningsveld tussen de publieke en de privéruimte creëert, centraal staat.
€ 6.500

Stichting Noorderklank

Noorderklank in de Oosterkerk
Stichting Noorderklank en stichting Oosterkerk organiseren samen drie concerten waarin de artiesten en componist centraal staan. De samenwerking betreft het muziektheaterproject: 'Een oog in zee'.
€ 6.750

Stichting Parels voor de Zwijnen

Sneak Preview De Koningin van de Voedselbank Amsterdam Zuidoost
Een intieme, levendige uitwisseling tussen spelers en publiek, tussen mensen die in armoede leven en mensen die zich daar geen voorstelling van kunnen maken.
€ 6.500

Podiummuziek

Passacalli Passegiati – Getokkelde Barok
Met een serie van vier intieme concerten zetten de barokgitarist Izhar Elias en theorbespeler/barokgitarist Israel Golani het getokkelde repertoire uit het begin van de Italiaanse barok centraal.
€ 4.790

Stichting Sanne Clifford & Co

Anam Cara (Soul Friend)
Poëtisch dansduet van Stichting Sanne Clifford & Co. op verschillende plekken in het land te zien.
€ 6.840

Syrène Saxofoonkwartet

Water Works
Gewapend met moderne instrumenten gaan de dames van het Syrène Saxofoonkwartet een waterdichte samenwerking aan met Händel, in april te zien op de Fietsboot Maarssen en Loosdrechtse Plassen.
€ 7.500

Tamir Eting

How to Live Together
Een dans en performance project waarbij gestreefd wordt naar een generatieve transformatie van een verlaten ruimte, zowel fysiek en metaforisch.
€ 7.014

Tanya Schaap

PRIMAVERA!
Tanya Schaap, Marc Bischoff en Sandor Kem spelen een programma met composities die allen geïnspireerd zijn op de lente, te zien in de acht bejaardentehuizen van Vlaardingen.
€ 7.210

Theatergroep MATROSE

DON JUAN - Coronaproof
Een bruisende voorstelling gebaseerd op het toneelstuk Don Juan van Molière in een wijkgebouw in Woerden.
€ 7.500

Thomas Dulfer

Palpitations
Een programma bestaande uit nieuwe composities die speciaal voor de fagot zijn geschreven en stukken die Thomas Dulfer met behulp van electronica heeft aangepast.
€ 5.000

Tjeerd Barkmeijer

Intieme Mahler
Vier uitvoeringen van de 1e Symfonie van Gustav Mahler in Leeuwarden en Groningen, in een kamerbezetting van vijftien musici.
€ 7.500

Tobias Bader

Tres Locos
Muziektheatergezelschap Tres Loco’s tourt met een muziek-variété-comedyshow langs verzorgingstehuizen in het land.
€ 7.500

Tom Ridderbeekx

Ode aan de Maasvlakte
Een muzikale voorstelling van eigen muziek door een trio bestaande uit Tom Ridderbeekx, Robert Koemans en Cas Jiskoot.
€ 6.925

Tony Hoyting

Chamber Jazz
Tony Hoyting organiseert Chamber Jazz concerten met piano, gitaar en contrabas. Deze lente in kleine zaaltjes door het land.
€ 7.200

Vincent de Rooij

De grote Boodschap
Een mobiele theatrale poëtische performance door middel van korte theatrale interventies in de openbare ruimte.
€ 7.500

Vincent van Wijk

Lift your eyes beyond the wall
In dit muziekprogramma met hedendaagse composities laten Ketevan Roinishvili (cello) en Vincent van Wijk (hobo) horen hoe twee totaal verschillende stemmen en meningen dichter bij elkaar kunnen komen.
€ 7.500

W. Kiewiet de Jonge

Wild Bill and the Invisible Men (aka Willem Kiewiet and Friends)
Septet Wild Bill and the Invisible Men presenteren in maart en april nieuw werk in Leiden, Den Haag en Amsterdam.
€ 7.000

Wouter Kuyper

CD-presentaties BmB
Folkband BmB tourt langs kleine podia door heel het land deze lente om hun nieuwe album te presenteren.
€ 7.500

Yaël Kurzbauer

Muziek als helende kracht ten tijde van tegenspoed
Het Willink Kwartet speelt vier concerten voor cliënten van HVO Querido. Met werken van componisten die muziek hebben gebruikt om hun obstakels te overwinnen hopen ze een beetje optimisme te bieden.
€ 5.000

Yeonji Yu

Feeling at home
Het K-Classic Ensemble presenteert concerten in de Yi Jun Memorial Church in Den Haag. Op het programma staat naast klassiek repertoire ook Koreaans traditioneel werk.
€ 7.280

Zinzi Frohwein

Le Chat Noir
Sebastiaan Kemner, Zinzi Frohwein en Vincent van Amsterdam spelen ‘Le Chat Noir’, een mix van Satie en Debussy, Franse chansons en cabaret.
€ 7.500