PROGRAMMA URBAN PROJECTEN

Het programma urban projecten is gericht op urban arts in de breedste zin van het woord. Het gaat hierbij om muziek- , dans- en theatervormen die worden beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen of de grootstedelijke dynamiek. Het programma richt zich op artiesten die al actief zijn in de eigen omgeving, maar daarbuiten nog niet heel bekend zijn.

Wie komt voor deze subsidie in aanmerking?

Het programma urban projecten is gericht op initiatieven van opkomende artiesten op het gebied van grootstedelijke en urban cultuur. Artiesten die collectief opereren komen als groep in aanmerking voor ondersteuning binnen het programma.

Voorwaarden

  • In Nederland wonende artiesten die momenteel geen kunstvakopleiding volgen of hebben gevolgd;
  • die 18 jaar of ouder zijn;
  • die zich bewegen binnen de grootstedelijke maakcultuur in hun omgeving;
  • die zich nog niet of maar beperkt landelijk hebben gemanifesteerd;
  • die activiteiten willen uitvoeren die bijdragen aan hun artistieke ontwikkeling;
  • waarbij wordt toegewerkt naar een openbaar resultaat.

Beschikbare bedragen

Voor dit programma is € 600.000 per jaar beschikbaar.

Hoe en wanneer kan subsidie worden aangevraagd?

Er kan doorlopend subsidie worden aangevraagd, totdat het budget op is. Een artiest kan maximaal twee keer subsidie krijgen via het programma urban projecten.

Artiesten die voldoen aan bovenstaande voorwaarden kunnen zich op twee manieren aanmelden:

1) Aanmelden bij één van de matchmakers voor een voorlichtingsgesprek.
In deelnemende steden zijn matchmakers ingezet. Artiesten kunnen in gesprek met de matchmaker over de regelingen van de fondsen. Ook kan de matchmaker wijzen op andere initiatieven die er al zijn. Op matchmakerscultuur.nl staan de contactgegevens en locaties van de matchmakers. Na het voorlichtingsgesprek laat de matchmaker je weten wat de volgende stappen zijn.

2) Rechtstreeks aanmelden als artiest of als organisatie via Mijn Fonds.
Om toegang te krijgen tot Mijn Fonds is een inlogcode nodig, die op deze pagina aangevraagd kan worden. Lees voor het invullen van het aanmeldformulier eerst de richtlijnen die onderaan deze pagina staan. In het aanmeldformulier wordt gevraagd wie je bent, wat je hebt gedaan en wat je gaat doen (en met wie). Ook is er ruimte om links bij te voegen. Een adviseur van het Fonds beoordeelt binnen twee weken of de artiest(en) en het project passen binnen het programma urban projecten. Bij een positief advies kan direct een plan worden ingediend, of volgt een gesprek met medewerkers van het Fonds om verder te praten over het project. Vervolgens krijgt een aanvrager vier weken de tijd om het plan uit te werken via een aanvraagformulier in Mijn Fonds. Het Fonds beslist uiteindelijk over het toekennen van subsidie en het toegekende bedrag.

Let op:
Tweede keer aanvragen / al een Mijn Fonds-account
Heb je al een inlogcode en wil je je voor het programma urban projecten aanmelden? Op deze pagina vind je het aanmeldformulier. Geef hier aan dat je al een inlogcode hebt door het onderste blokje aan te vinken: Ik heb al een inlogcode maar wil nu voor het Programma Urban Projecten een subsidie-aanvraag indienen. Dan ontvang je in Mijn Fonds een nieuw aanmeldformulier.

regeling

Uitgebreide informatie over de subsidievoorwaarden en toetsingscriteria staan op wetten.overheid.nl >

contact

Bel gerust als u vragen of twijfels heeft: 070 70 72 700 (ma t/m vr, 9.00 - 17.00 uur).
Marian Bronsveld
Marian Bronsveld
Floris Vermeulen
Floris Vermeulen
Soraya Putman
Soraya Putman
Soraya Ruijg
Soraya Ruijg
producties
Foto: Daniel Nicoletti
Foto: Daniel Nicoletti

Samsara


Cheroney Pelupessy

Foto: Neeltje de Vries
Foto: Neeltje de Vries

THIRST


Teddy's Last Ride