Matthijs Vermeulenprijs uitgereikt aan Kate Moore

05 december 2017
nws.799.dqeyjrvxuay4pmajpglarge.webp

Zaterdag 2 december 2017 heeft componist Kate Moore voor haar werk The Dam de Matthijs Vermeulenprijs ontvangen. Zij ontving de prestigieuze prijs tijdens het festival Dag in de Branding uit handen van Henriëtte Post, directeur Fonds Podiumkunsten.
In een vol korzotheater kon het publiek, na de uitreiking van de prijs, genieten van de prachtige en meeslepende uitvoering van The Dam. Kate Moore bracht de winnende compositie ten gehore met het Herz ensemble, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en bestaande uit Kate Moore (elektrische bas), Matthijs Koene (panfluit), Annete Schenk (basklarinet), Meiyi Li (slagwerk), Aart Strootman (elektrische gitaar), Geerten van de Wetering (piano en orgel), Joseph Puglia (viool) en Lidy Blijdorp (cello).

Matthijs Vermeulenprijs

De Matthijs Vermeulenprijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs, vernoemd naar de in 1967 overleden symfonisch componist Matthijs Vermeulen. Deze prijs, ter waarde van € 20.000,- wordt tweejaarlijks beschikbaar gesteld door het Fonds Podiumkunsten aan een Nederlands componist, die naar het oordeel van een onafhankelijke jury een bijzonder werk heeft gecomponeerd op het terrein van de hedendaagse muziek.De jury van de Matthijs Vermeulenprijs 2017 bestaat uit Job Spierings, Jacqueline Oskamp, Maarten van Boven, Anthony Fiumara en Anne La Berge.

Eerdere prijswinnaars van de Matthijs Vermeulenprijs waren onder andere componist Peter Adriaansz voor zijn compositie Scala II, Jan van de Putte met Kagami-Jishi, Richard Rijnvos met Die Kammersängerin, Boudewijn Tarenskeen voor zijn Mattheus Passie, een lezing voor negentien zangers, Michel van der Aa met One, Peter-Jan Wagemans met Moloch, Dick Raaijmakers met Der Fall/Dépons en Die glückliche Hand – Geöffnet, Louis Andriessen met De Staat, Jan van Vlijmen met Omaggio a Gesualdo, en Guus Janssen met Temet.
Foto\'s: Rob Hogeslag
Foto's: Rob Hogeslag
nws.799.dsc3552.webp
nws.799.dsc35962.webp
nws.799.knipselpng2.webp
nws.799.knipselpng3.webp
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen