Cultuurmatchmakers helpen je met financiering voor je project

22 januari 2018
Ben je creatief en heb je een idee voor een project? En zoek je hier financiering voor? Of ben je benieuwd bij welk cultuurfonds je met je project het beste terecht kan? Vanaf vandaag zijn er acht matchmakers actief in acht middelgrote steden in Nederland. Deze matchmakers informeren je over het werkterrein en de subsidiemogelijkheden van de drie cultuurfondsen.
Als je nog niet bekend bent in de wereld van de cultuurfondsen dan is het vanaf nu mogelijk om een matchmaker bij jou in de buurt te benaderen. Deze matchmaker geeft je meer informatie over de regelingen van de fondsen, maar kan je ook wijzen op andere initiatieven die er al bestaan. Of kan je in contact brengen met de fondsmedewerkers die alles weten over subsidieregelingen. Je vindt de matchmakers in Almere, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag.

Matchmakers in cultuur is een bijzondere samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten. Zij zien in steden nieuwe cultuuruitingen ontstaan die onlosmakelijk zijn verbonden met de stedelijke dynamiek. De acht nieuwe matchmakers gaan deze initiatieven verbinden aan de subsidiemogelijkheden van de fondsen.

Programma urban projecten
De matchmakers worden bovendien bij het Fonds Podiumkunsten gekoppeld aan het Programma urban projecten. Dit is een nieuw fondsinitiatief, dat is gericht op urban arts in de breedste zin van het woord. Voor het Programma urban projecten is de komende jaren 600.000 euro per jaar beschikbaar. Meer informatie is in de loop van februari beschikbaar.

De matchmakers zijn:
Almere - Valery Mak
Arnhem - Georgios Lazakis
Den Haag - Sherwin Blijd
Eindhoven - Shirley Hendrikse
Groningen - Joachim de Vries
Heerlen - Jop Vermeesch
Tilburg - Max de Beijer
Utrecht - Raymond den Uijl

Kijk ook op matchmakerscultuur.nl
nws.812.matchmakerszonderfondsen3.webp
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen