300 miljoen euro extra voor cultuursector

16 april 2020
Het kabinet stelt 300 miljoen euro extra beschikbaar voor de culturele sector. Het nu gerealiseerde pakket van 300 miljoen euro is aanvullend op de eerdere maatregelen.
De 300 miljoen euro extra is opgebouwd uit vier onderdelen. Onder andere wordt geld ingezet voor het ophogen van de subsidies voor instellingen in de culturele basisinfrastructuur en voor instellingen en festivals die meerjarig worden ondersteund door de zes rijkscultuurfondsen; Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Mondriaanfonds, Filmfonds, Nederlands Letterenfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.

Henriëtte Post, directeur Fonds Podiumkunsten: “Het Fonds Podiumkunsten is blij dat het kabinet deze extra middelen heeft vrijgemaakt voor de kunst- en cultuursector. We zien dat ook als een erkenning van de grote betekenis die kunst en cultuur hebben voor de samenleving. In een ontwrichtende tijd met veel persoonlijk leed en onzekerheid, kan kunst de verbeelding, verbinding en troost bieden om dat alles het hoofd te bieden.
Tegelijkertijd realiseren we ons dat met deze extra middelen lang niet alle zorgen kunnen worden weggenomen. Wij komen allemaal - zowel de sector als de overheid en het Fonds Podiumkunsten - de komende maanden nog voor heel wat moeilijke en verstrekkende keuzes te staan. Het Fonds doet in elk geval zo veel mogelijk wat het kan om de podiumkunsten door deze moeilijke periode te helpen.”

Lees voor meer informatie de Kamerbrief in onderstaande pdf en/of het nieuwsbericht hierover op Rijksoverheid.nl .
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen