2P: Verbinden van produceren en presenteren biedt ruimte voor samenwerkingen

07 maart 2019
Vanaf vandaag opent het Fonds Podiumkunsten het loket 2P: Verbinden van produceren en presenteren. 2P biedt ruimte voor samenwerkingen van podia en festivals met gezelschappen en ensembles. Het gaat hierbij om door het Fonds gesubsidieerde podia en festivals. De gezelschappen en ensembles waarmee wordt samengewerkt worden door het Fonds of het Ministerie van OCW gesubsidieerd. Zo kunnen zij gezamenlijk werken aan nieuwe manieren om publiek te betrekken bij voorstellingen of concerten.
Waarom wordt er ruimte gecreëerd voor deze samenwerkingen?
De smaak van het publiek verandert, evenals de manier waarop het publiek kennisneemt van het podiumkunstenaanbod. Voor de aanbieders van podiumkunsten is het belangrijk om in te kunnen spelen op een veranderende samenleving. Met 2P wil het Fonds samenwerking faciliteren. Het kan gaan om een samenwerking waardoor van een productie meer speelbeurten kunnen worden gerealiseerd en/of het publieksbereik groter en diverser wordt. Maar ook andere invullingen die tot een uitbreiding of verdieping bij het publiek kan leiden, komen in aanmerking voor ondersteuning. Het stimulerend karakter staat voorop, er is ruimte voor verschillende invullingen.

Wie kan aanvragen?
Er kan alleen worden aangevraagd door podia en festivals die al subsidie van het Fonds Podiumkunsten ontvangen. Het betreft de volgende podia en festivals:

Subsidie Reguliere Programmering Theater- en Concertzalen (SRP)

Subsidie Kleinschalige en Incidentele Programmering (SKIP), podia met een aanwijzing in categorie 2 of 3.

Meerjarige activiteitensubsidie Festivals.

Subsidie Programmering Festival.

Subsidie Programmering Podia popmuziek (kernpodium).


Budget

Er is voor de jaren 2019 en 2020 een budget van 750.000 euro per jaar beschikbaar. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de activiteiten. Uitgangspunt is dat de productie waar het om gaat al gefinancierd is. Meer informatie over de regeling is hier te vinden.
nws.912.2pverbindenproduceren.webp
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen