7 februari 2020

Toekenningen programma urban projecten


Het Fonds Podiumkunsten kent aan 10 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban talenten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.


We lichten een aantal projecten toe. Het Rotterdamse dansgezelschap Xclusiv Company presenteert hun nieuwe urban voorstelling The Digital Spider. Hierin haken ze in op de relatie tussen social media en sociale verbindingen en identiteitsvorming. Op de online- versus offline identiteit. Met dans, muziek, videografie en spoken word laten ze de verschillen hiertussen zien en de effecten die dit kan hebben op mens en omgeving.
Woordkunstenaar Luan Buleshkaj kaart in zijn eerste solo theatervoorstelling 'Leeuwenkind' zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop -en straatcultuur spelen hierin een belangrijke rol.
Astro is een Nederlandstalige rapper/MC die actief is geweest bij hiphopformatie Het Verzet. Astro gaat zich richten op zijn solo debuutalbum met het thema Kluizenaarsyndroom. Een thema dat staat voor de gewoonte om je terug te trekken in je eigen ruimteschip om muziek te maken. Zo ziet Astro vele kunstenaars die zich dagelijks opsluiten in hun studio of atelier om uiteindelijk hun eigenzinnige visie naar verloop van tijd uit te dragen naar de buitenwereld.

De lijst met alle toekenningen is hier te bekijken.

Voor het programma urban projecten is 600.000 euro per jaar beschikbaar. Er kan het hele jaar door subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over het programma is te lezen op deze pagina.
Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company
Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company

Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een strategisch communicatieadviseur.

Het Fonds Podiumkunsten heeft 30 projecten gehonoreerd voor de regeling Balkonscènes.

Foto: David Jagersma
Foto: David Jagersma

Het Fonds Podiumkunsten heeft 17 projecten gehonoreerd voor de regeling Balkonscènes.

Het Fonds Podiumkunsten heeft 76 projecten gehonoreerd voor de nieuwe en tijdelijke regeling Balkonscènes.

nieuws 16 jun '20

Updates COVID-19

Op deze pagina vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen en Fondsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Het Fonds Podiumkunsten heeft 42 projecten gehonoreerd voor de nieuwe en tijdelijke regeling Balkonscènes.

meer