Het Fonds Podiumkunsten heeft de productiesubsidies en de subsidies voor composities (opdrachten en werkbeurzen) extern laten evalueren door KWINK Groep, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat eerder ook de Programmeringsregeling van het Fonds Podiumkunsten heeft geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat zowel de productiesubsidies als de compositiesubsidies een belangrijke rol spelen in het landschap van de podiumkunsten. Een breed palet aan projecten en composities wordt binnen deze regeling ondersteund. De subsidie wordt door aanvragers vooral ingezet om de artistiek kwaliteit te vergroten.

Nieuws 09 oktober 2014

Calefax componistenwedstrijd 2014

Ook dit jaar organiseert Calefax weer een wedstrijd voor componisten. Deadline voor indienen is 1 december. De winnende inzending wordt uitgevoerd op 28 december 2014 in een vol Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, tijdens het jaarlijkse festival PAN.

nws.503.offground.webp
Nieuws 07 oktober 2014

Off Ground wint Prix Italia

Igor Podsiadly (Foto: Jochem Jurgens)
Igor Podsiadly (Foto: Jochem Jurgens)
Foto: Jochem Jurgens
Foto: Jochem Jurgens

Het Vlaamse Kunstensteunpunt heeft een landschapstekening van de kunsten gemaakt. Deze landschapstekening levert input voor de strategische visienota die de Vlaamse regering gaat schrijven voor de kunsten in Vlaanderen.

Werkgevers-, werknemersorganisaties en sociale fondsen in de cultuursector hebben de handen ineengeslagen om een zo sterk mogelijke werkgelegenheid te behouden en om bestaand personeel ‘duurzaam inzetbaar’ te maken, in en buiten de sector.

nws.493.fondsontour.webp
Nieuws 26 augustus 2014

Website Fonds on Tour live

nws.492.fransbruggen.webp
Nieuws 13 augustus 2014

Dirigent Frans Brüggen overleden

Nieuws 25 juli 2014

Telefonische bereikbaarheid

Wilt u contact met het Fonds? Bel 070-7072700 of stuur een e-mail naar info@fondspodiumkunsten.nl

De website Theatereducatie.nl brengt podiumkunstenaars en leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs bij elkaar. Docenten die op zoek zijn naar informatie, inspiratie en concreet aanbod op het gebied van theater kunnen op de website terecht. En professionele podiumkunstenaars kunnen hun theatereducatief aanbod op de website plaatsen.

Ik ben de enige (Point Taken 4)
Ik ben de enige (Point Taken 4)
Nieuws 11 juli 2014

Vernieuwde website

De verhuizing van het Fonds is een goed moment om een aantal andere veranderingen door te voeren. De website bijvoorbeeld, is een van onze belangrijkste visitekaartjes en is een centraal onderdeel in de communicatie van het Fonds. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn, ging per 11 juli de vernieuwde site de lucht in.

"De traditionele symfonische muziekbeleving, met een groot orkest voor een aandachtig luisterende zaal, zal zichzelf niet overleven’, durft een manager van een radiostation te beweren. ‘Het model is gewoon uitgewerkt.’ Een dirigent reageert: ‘Ja, en daar hoeven we heus niet verdrietig over te zijn."