Spiderboy van Ponies
Spiderboy van Ponies

Dutch Performing Arts organiseert in samenwerking met het Nederlands Theaterfestival, het Vlaams Theater Instituut en het Vlaams Theater Festival het showcaseprogramma Moving Meetings Theatre, een meerdaags programma voor theater in Nederland en Vlaanderen. Nederlandse podiumkunstenaars en gezelschappen kunnen zich aanmelden voor het showcaseprogramma en zich zo presenteren aan buitenlandse programmeurs.

opnames van Zwemmen of Verzuipen (Point Taken 4)
opnames van Zwemmen of Verzuipen (Point Taken 4)
Foto: Mongi Aouinet
Foto: Mongi Aouinet
nws.440.jaarverslag2013.webp
Nieuws 27 februari 2014

Jaarverslag 2013

Ik ben de enige
Ik ben de enige

Bij DutchCulture is een bescheiden matchingsfonds beschikbaar voor de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden.

Negentien vooraanstaande kunstenaars vormen de nieuwe Akademie van Kunsten. De Akademie zal een plek zijn waar kunstenaars ideeën kunnen uitwisselen met vakgenoten uit andere disciplines en de wetenschap. Ze zal zich richten op de functie van kunst in de samenleving en de relatie tussen wetenschap en kunst.

Nieuws 06 februari 2014

Prijsvraag Festival de Almagro

Het gerenommeerde Festival de Almagro in Spanje programmeert theaterstukken uit met name de 16e en 17e eeuw. Rondom het festival worden twee prijsvragen georganiseerd: één voor jeugdtheatergroepen en één voor makers die maximaal vijf jaar bezig zijn. Deadline voor aanmelding is 3 maart voor de jeugdtheatermakers en 10 maart voor de jonge makers.

Nieuws 29 januari 2014

Oproep residentie Walpurgis

Het muziektheatergezelschap Walpurgis biedt zangers, muzikanten, componisten, acteurs, beeldend kunstenaars, etc. die experimenteren binnen het genre muziektheater een residentie aan van 2 à 3 weken.

Foto: Ilja Hoepping
Foto: Ilja Hoepping

In mei start de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs (BvO) met de Basisopleiding Dirigent Hafabra-orkesten en Ongestemd en Gestemd Slagwerkensembles. Zij nemen hierbij de opleiding integraal over van Kunstbalie. Kunstbalie organiseerde de driejarige Basisopleiding Dirigent Hafabra sinds 2010. De docenten Hans Pastoor en Jan Bosveld waren aan deze hafabra-opleiding verbonden. De Basisopleiding Dirigent wordt bij de BvO uitgebreid met een Basisopleiding voor dirigenten van slagwerkensembles, zowel ongestemd als gestemd.

Voor de Kerst ontving het Fonds Podiumkunsten een tussenuitspraak van de rechtbank Midden-Nederland in het beroep van Holland Opera (HO). Holland Opera heeft in augustus 2012 op haar aanvraag voor een meerjarige subsidie bij het Fonds Podiumkunsten (FPK) een positief advies van de adviescommissie gekregen, maar door te weinig budget bij het FPK kon de aanvraag niet worden gehonoreerd.

Op 1 januari treedt het Programma ‘Fast Forward: talent in internationale context’ van het Fonds Podiumkunsten in werking. In het kader van dit programma zal het Fonds talentvolle makers de gelegenheid bieden een periode onder de vleugels van een buitenlandse gastheer te werken. Het programma heeft een looptijd van drie jaar, van 2014 tot en met 2016. De minister van Cultuur stelt hiervoor 1,1 miljoen euro beschikbaar.

Nieuws 19 december 2013

Bereikbaarheid tijdens feestdagen

In verband met de feestdagen is het Fonds Podiumkunsten van maandag 23 tot en met vrijdag 27 december en op woensdag 1 januari 2014 telefonisch niet bereikbaar. Daarna gaan we weer enthousiast aan de slag. Fijne kerstdagen en een creatief nieuwjaar!