Kick-off debatreeks Voor de muziek uit

03 april 2014
nws.452.debatvoordemuziekuit.webp

De Johan Wagenaar Stichting en het Fonds Podiumkunsten organiseren samen een jaar langs een debatreeks over de toekomst van de hedendaagse muziek. De voorbereidende kick-off was afgelopen maandag 31 maart in het nog niet voor publiek toegankelijke TivoliVredenburg. Na een rondleiding door de herbouwde muziektempel, ontvouwden wij onze plannen voor de debatreeks aan een goed gezelschap van actoren in het muziekleven.
Tijdens de bijeenkomst verzamelden we discussiethema’s voor het on- en offline debat waarmee we in de zomer van dit jaar starten. Hedendaagse muziek in Nederland heeft een rijk verleden. Voor welke uitdagingen zien scheppers, uitvoerenden en programmeurs zich nu gesteld? We betrekken jazz, wereldmuziek, gecomponeerde muziek, pop, mengvormen, cross-overs, oude muziek, kortom hedendaagse muziek zonder onderscheid in genres of verschijningsvormen in dit debat. Een debat dat niet gaat over het huidige beleid, maar over de existentiële vragen die samenhangen met het creëren, uitvoeren en programmeren van muziek in de toekomst. En dus over het enorme potentieel dat besloten ligt in het huidige Nederlandse muziekleven.

Binnenkort volgt meer informatie over de komende debatten en het online discussieplatform. Meepraten kan al via twitter: @voordemuziekuit #vdmu

Foto's van de bijeenkomst zijn te bekijken op:
www.flickr.com
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023