Alexander Beets

Alexander Beets (1968) studeerde HEAO CE op de Hogeschool Enschede en vervolgens Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Brabant (Doctoraal 1996). Hij is vanaf zijn 15e als professioneel jazz-saxofonist actief en heeft meer dan 2000 concerten wereldwijd op zijn naam staan.

Hij is sinds 2002 docent Ondernemerschap en coördinator kennisonderwijs aan de Fontys Rockacademie Tilburg. Beets is verantwoordelijk voor het kennisonderwijs, onderwijsontwikkeling, docenten aansturing en uitvoering. Tevens is hij verantwoordelijk voor de werkveldverbindingen.

Sinds 1998 is hij de drijvende kracht achter Amersfoort Jazz Festival en vanaf 2005 festival directeur.
Van 2008 tot 2013 was hij ontwikkelaar/coördinator MusicXport educatieprogramma i.o.v. Muziek Centrum Nederland (MCN) en Buma Cultuur. Sinds 2015 is hij bestuursvoorzitter algemeen dagelijks bestuur VCTN en voorzitter van de vakgroep muziek/Ntb van de Kunstenbond. Vanaf 2017 is hij lid van de Raad van Rechthebbende van Norma.

Daarnaast is hij bestuurslid Stichting Open House (EZ-ID&T) topsectoren beleid en innovatie, Oud-lid van de Nederlandse popcoalitie als vertegenwoordiger van de NL dance-sector, bestuurslid Stichting JazzNL en Commissie lid Sena CD productiefonds.