Toneelschrijfprijs

De Taalunie Toneelschrijfprijs heet vanaf 2018 de Toneelschrijfprijs. Deze prijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk te stimuleren.


Vanaf dit jaar zetten naast de Taalunie ook het Fonds Podiumkunsten, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren hun schouders onder dit initiatief. Het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds staan in voor de praktische organisatie. De Taalunie blijft een financierende rol spelen. Deze verschuiving past in het kader van de intensievere samenwerking tussen deze partners voor de promotie van de Nederlandstalige literatuur en toneelschrijfkunst binnen het volledige taalgebied.

Meer over de vorige edities van de prijs en over de laureaten is hier te lezen.

Hoe aan te vragen?

Stuur de in aanmerking komende tekst(en), samen met het ingevulde antwoordformulier, naar info@vfl.be.
Het reglement en het antwoordformulier zijn in onderstaande documenten te downloaden.

Deadline
• 15 april 2018 voor teksten die tussen 1 juli 2017 en 1 april 2018 in première zijn gegaan.
• 1 juni 2018 voor teksten die na 1 april 2018 in première (zijn) (ge)gaan.
De deadlines worden strikt gehanteerd. Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met Lara Rogiers (Vlaams Fonds voor de Letteren).

Prijsuitreiking
De uitreiking van de prijs vindt plaats in Antwerpen, op vrijdag 7 september 2018. Dit gebeurt in samenwerking met het TheaterFestival Vlaanderen.

Contact
• Lara Rogiers (Vlaams Fonds voor de Letteren)
lara.rogiers@vfl.be
• Steven Peters (secretaris van de jury)
Telefoon +31 (0)6 307 113 00

nieuws

Foto: Haryanti Frateur
Foto: Haryanti Frateur
Foto: Dries Segers
Foto: Dries Segers
nieuws - Toneelschrijfprijs

OPROEP Toneelschrijfprijs 2018

Foto v.l.n.r. Hans Bennis (Taalunie), Tiziano Perez (Nederlands Letterenfonds), Henriëtte Post (Fonds Podiumkunsten). Koen Van Bockstal (VFL) was afwezig wegens ziekte.
Foto v.l.n.r. Hans Bennis (Taalunie), Tiziano Perez (Nederlands Letterenfonds), Henriëtte Post (Fonds Podiumkunsten). Koen Van Bockstal (VFL) was afwezig wegens ziekte.