Nieuwsbrief september


18 september 2020
Orkater | Foto: Nichon Glerum
Orkater | Foto: Nichon Glerum

Alsnog geld voor niet-gehonoreerde aanvragen met positief advies

De minister van OCW heeft met Prinsjesdag 2020 bekend gemaakt 15 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het Fonds Podiumkunsten. Dit geld is bedoeld om de 71 instellingen die een positief advies hebben ontvangen, maar waarvoor het budget ontoereikend was, alsnog meerjarig te subsidiëren.
Foto: Amy Cooks
Foto: Amy Cooks

Toneelteksten #NieuweStukken gepresenteerd

Onlangs vond de eindpresentatie plaats van de tweede editie van #NieuweStukken in het Bijlmer Parktheater. De teksten werden op het toneel gepresenteerd. De tweede lichting schrijvers bestaat uit: Nassira Rahmouni, Nedra Arsenovic-Kenzari, Aries Sporkslede, Rosita Dameri, Arturo Desimone, Siham Amghar, Careline Peerwijk, Smita Gayadin, Onias Landveld en Roziena Aida.
Een sfeerimpressie van de avond is te bekijken op onze website.

Toneelschrijfprijs 2020 voor Vincent van der Valk & Casper Vandeputte

Vincent van der Valk & Casper Vandeputte hebben de Toneelschrijfprijs 2020 ontvangen voor hun theatertekst Immens. De uitreiking vond plaats tijdens het TheaterFestival van Vlaanderen op donderdag 10 september in Brussel. De prijs, ter waarde van € 10.000, werd dit jaar voor de 33ste keer uitgereikt.

Fast Forward 2 presenteert: Aart Strootman, Alexandra Broeder, Gery Mendes en Jörgen Tjon A Fong

Met Fast Forward, een programma van het Fonds Podiumkunsten, zetten Aart Strootman, Alexandra Broeder, Gery Mendes en Jörgen Tjon a Fong een volgende stap in hun artistieke ontwikkeling.
Intendant Viktorien van Hulst selecteerde met een groep verkenners reeds de volgende makers voor Fast Forward 2: Het Geluid Maastricht, Sevdaliza, Stephen Shropshire, Ensemble Klang, Jorinde Keesmaat, Pia Meuthen en Lisa Verbelen. Aan deze lijst zijn nu Aart Strootman, Alexandra Broeder, Gery Mendes en Jörgen Tjon A Fong toegevoegd. Eind 2020 vindt er nog een selectie plaats voor het programma.

Vacatures

35 adviseurs en 5 voorzitters gezocht
Het Fonds Podiumkunsten zoekt nieuwe adviseurs die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in de podiumkunsten. Adviseurs worden ingezet als commissielid om subsidieaanvragen te beoordelen op het gebied van theater, muziek, muziektheater, dans, compositie, programmering en internationalisering. Solliciteren kan tot en met 4 oktober 2020.
meer...
Subsidiecoördinator
Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een subsidiecoördinator met sterke organisatorische vaardigheden en een vlotte pen. Als subsidiecoördinator ben je onder andere verantwoordelijk voor de planning, organisatie, bemensing, de voorbereiding en een optimaal verloop van commissievergaderingen. Solliciteren kan tot en met 11 oktober 2020.
meer...

online versie

nieuwsbrief 23 jul '21

Nieuwsbrief juli 2021

nieuwsbrief 25 jun '21

Nieuwsbrief juni 2021

nieuwsbrief 19 mei '21

Nieuwsbrief mei 2021

nieuwsbrief 13 apr '21

Nieuwsbrief april 2021

nieuwsbrief 19 mrt '21

Nieuwsbrief maart 2021

De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
nieuwsbrief 19 feb '21

Nieuwsbrief februari 2021

nieuwsbrief 22 jan '21

Nieuwsbrief januari 2021

nieuwsbrief 17 dec '20

Nieuwsbrief december 2020

nieuwsbrief 27 nov '20

Nieuwsbrief november 2020

nieuwsbrief 14 okt '20

Nieuwsbrief oktober

meer