Nieuwsbrief juli 2021


23 juli 2021

Viktorien van Hulst gestart als directeur Fonds Podiumkunsten

Viktorien van Hulst is sinds 1 juli de nieuwe directeur-bestuurder van het Fonds Podiumkunsten. Zij zal zich gaan inzetten voor een vitale podiumkunstsector die midden in de samenleving staat. Van Hulst: “In de samenkomst van podiumkunstenaars en publieken toont onze sector zijn kracht, dat dit – nog steeds - onder druk staat is schrijnend. Ik kijk met bewondering naar het doorzettingsvermogen van makers en organisaties en hoop met hen op meer lucht in de komende maanden. Ondertussen is ieder festival dat plaatsvindt, ieder concert, iedere voorstelling een kans om de ontmoeting via de kunst te vieren.”

Vierde steunpakket voor culturele en creatieve sector

De Minister van OCW stelt een vierde coronasteunpakket ter beschikking aan de culturele en creatieve sector. Het Fonds Podiumkunsten ontvangt hieruit 7,81 miljoen euro. 2,75 miljoen euro is direct bestemd voor makers. 5,06 miljoen euro wordt uitgekeerd aan gezelschappen, ensembles en festivals met een meerjarige subsidie.

Matthijs Vermeulenprijs uitgereikt aan Calliope Tsoupaki

Op vrijdag 16 juli ontving componist Calliope Tsoupaki de Matthijs Vermeulenprijs 2021 voor haar werk 'Thin Air'. Zij nam de prijs in ontvangst uit handen van Viktorien van Hulst tijdens het openingsconcert van festival Wonderfeel. Het prijswinnende werk ‘Thin Air’ werd na de prijsuitreiking live uitgevoerd in een nieuwe versie voor strijkorkest door het Wonderfeel Festival Orchestra onder leiding van Johannes Leertouwer.

Toekenningen juli

Deze maand ontvingen 51 projecten subsidie van het Fonds. Tien projecten zijn toegekend binnen de regeling internationalisering. Onderdeel hiervan zijn de deelregelingen Buitenlandse voorstellingen of concerten in Nederland, Dutch presentations abroad en nieuw in het rijtje: Internationale coproducties. Ook kregen 32 organisaties een productiesubsidie voor het maken van een voorstelling of concert. En tot slot zijn er deze maand negen schrijvers die een werkbijdrage theatertekst hebben ontvangen. Het Fonds Podiumkunsten werkt bij deze regeling samen met het Nederlands Letterenfonds.

Deelnemers geselecteerd Netherlands Fellowship Program 2022-2024

Drie mid-career managers uit de Nederlandse podiumkunstensector en een uit Egypte zijn geselecteerd voor het Netherlands Fellowship Program 2022-2024. Zij treden de komende drie jaar toe tot het uitgebreide netwerk van de International Society for the Performing Arts (ISPA). De vier Fellows zijn: Mark Hospers, Explore the North (Nederland), Miranda Lakerveld, World Opera Lab (Nederland), Kiki Raposo de Haas, Amsterdam Baroque Orchestra & Choir (Nederland) en Reem Allam, Orient Productions (Egypte).

Vacature: subsidieconsulent

We zijn op zoek naar een stressbestendige, op kwaliteit gerichte subsidieconsulent met een vaardige pen en bij voorkeur met kennis van urban arts. Om het werk optimaal te kunnen doen, moet je graag en goed kunnen schrijven, zelfstandig kunnen werken, kunnen argumenteren en stevig in je schoenen staan. Vanzelfsprekend draag je de podiumkunsten een warm hart toe. Reageren kan tot en met 15 augustus 2021.

online versie

nieuwsbrief 23 jul '21

Nieuwsbrief juli 2021

nieuwsbrief 25 jun '21

Nieuwsbrief juni 2021

nieuwsbrief 19 mei '21

Nieuwsbrief mei 2021

nieuwsbrief 13 apr '21

Nieuwsbrief april 2021

nieuwsbrief 19 mrt '21

Nieuwsbrief maart 2021

De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
De winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019 Aart Strootman
nieuwsbrief 19 feb '21

Nieuwsbrief februari 2021

nieuwsbrief 22 jan '21

Nieuwsbrief januari 2021

nieuwsbrief 17 dec '20

Nieuwsbrief december 2020

nieuwsbrief 27 nov '20

Nieuwsbrief november 2020

nieuwsbrief 14 okt '20

Nieuwsbrief oktober

meer