Nieuwsbrief juli 2021

23 juli 2021
ltr.187.vvanhulst.webp
Viktorien van Hulst gestart als directeur Fonds Podiumkunsten
Viktorien van Hulst is sinds 1 juli de nieuwe directeur-bestuurder van het Fonds Podiumkunsten. Zij zal zich gaan inzetten voor een vitale podiumkunstsector die midden in de samenleving staat. Van Hulst: “In de samenkomst van podiumkunstenaars en publieken toont onze sector zijn kracht, dat dit – nog steeds - onder druk staat is schrijnend. Ik kijk met bewondering naar het doorzettingsvermogen van makers en organisaties en hoop met hen op meer lucht in de komende maanden. Ondertussen is ieder festival dat plaatsvindt, ieder concert, iedere voorstelling een kans om de ontmoeting via de kunst te vieren.”
ltr.187.steunpakket.webp
Vierde steunpakket voor culturele en creatieve sector
De Minister van OCW stelt een vierde coronasteunpakket ter beschikking aan de culturele en creatieve sector. Het Fonds Podiumkunsten ontvangt hieruit 7,81 miljoen euro. 2,75 miljoen euro is direct bestemd voor makers. 5,06 miljoen euro wordt uitgekeerd aan gezelschappen, ensembles en festivals met een meerjarige subsidie.
ltr.187.matthijsvermeulenprijs2021.webp
Matthijs Vermeulenprijs uitgereikt aan Calliope Tsoupaki
Op vrijdag 16 juli ontving componist Calliope Tsoupaki de Matthijs Vermeulenprijs 2021 voor haar werk 'Thin Air'. Zij nam de prijs in ontvangst uit handen van Viktorien van Hulst tijdens het openingsconcert van festival Wonderfeel. Het prijswinnende werk ‘Thin Air’ werd na de prijsuitreiking live uitgevoerd in een nieuwe versie voor strijkorkest door het Wonderfeel Festival Orchestra onder leiding van Johannes Leertouwer.
ltr.187.studio52nd.webp
Toekenningen juli
Deze maand ontvingen 51 projecten subsidie van het Fonds. Tien projecten zijn toegekend binnen de regeling internationalisering. Onderdeel hiervan zijn de deelregelingen Buitenlandse voorstellingen of concerten in Nederland, Dutch presentations abroad en nieuw in het rijtje: Internationale coproducties. Ook kregen 32 organisaties een productiesubsidie voor het maken van een voorstelling of concert. En tot slot zijn er deze maand negen schrijvers die een werkbijdrage theatertekst hebben ontvangen. Het Fonds Podiumkunsten werkt bij deze regeling samen met het Nederlands Letterenfonds.
ltr.187.ispa.webp
Deelnemers geselecteerd Netherlands Fellowship Program 2022-2024
Drie mid-career managers uit de Nederlandse podiumkunstensector en een uit Egypte zijn geselecteerd voor het Netherlands Fellowship Program 2022-2024. Zij treden de komende drie jaar toe tot het uitgebreide netwerk van de International Society for the Performing Arts (ISPA). De vier Fellows zijn: Mark Hospers, Explore the North (Nederland), Miranda Lakerveld, World Opera Lab (Nederland), Kiki Raposo de Haas, Amsterdam Baroque Orchestra & Choir (Nederland) en Reem Allam, Orient Productions (Egypte).
ltr.187.kantoorfondspodiumkunsten.webp
Vacature: subsidieconsulent
We zijn op zoek naar een stressbestendige, op kwaliteit gerichte subsidieconsulent met een vaardige pen en bij voorkeur met kennis van urban arts. Om het werk optimaal te kunnen doen, moet je graag en goed kunnen schrijven, zelfstandig kunnen werken, kunnen argumenteren en stevig in je schoenen staan. Vanzelfsprekend draag je de podiumkunsten een warm hart toe. Reageren kan tot en met 15 augustus 2021.

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023