Nieuwsbrief juli 2019

18 juli 2019
ltr.164.summer.webp
ltr.164.nieuwestukken.webp
Eindpresentatie #NieuweStukken
Een nieuwe lichting (podium)schrijvers heeft op 27 juni 2019 hun eerste teksten gepresenteerd bij Stichting Nowhere in Amsterdam. De tien talenten die dit jaar deelnamen aan #NieuweStukken zijn Shula Tas, Fadua El Akchaoui, Sharif, Noël Abdoelhak, Brooklyn Mozes, Stokely Dichtman, Sandy Bosmans, Marthe van Bronkhorst, Yücel Kopal, Stacey Esajas en Simone Zeefuik.
Met #NieuweStukken willen het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte bieden aan beginnende schrijvers waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. De fondsen zijn enthousiast over de eerste editie en zullen volgend jaar een nieuwe ronde organiseren.
Op onze website is een videoverslag te bekijken van de eindpresentatie.
Een van de gehonoreerden Yorick van Norden
Een van de gehonoreerden Yorick van Norden
Eerste toekenningen Upstream: Music
In Januari 2019 lanceerde het Fonds Podiumkunsten samen met Sena het nieuwe programma Upstream: Music. Upstream: Music biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière.
De eerste toekenningen zijn inmiddels bekend. Het Fonds heeft 8 projecten gehonoreerd van uiteenlopende artiesten die door middel van Upstream: Music hun carrière een extra impuls kunnen geven. Bekijk de lijst met gehonoreerden op onze website.
Een van de gehonoreerden Poppodium de Spot ism de Dansers | Foto: Bart Grietens
Een van de gehonoreerden Poppodium de Spot ism de Dansers | Foto: Bart Grietens
Eerste 12 projecten toegekend voor 2P: Verbinden produceren en presenteren
In maart dit jaar opende het Fonds Podiumkunsten het loket 2P: Verbinden van produceren en presenteren. Met 2P wil het Fonds samenwerkingen faciliteren. De samenwerkingen hebben als doel om meer speelbeurten te realiseren en/of het publieksbereik groter en diverser maken.
Het Fonds honoreerde 12 projecten voor in totaal € 297.500. In drie maanden tijd zijn er 14 aanvragen in behandeling genomen. Adviseurs met specifieke kennis van programmering, publiekswerking en marketing hebben de aanvragen getoetst op haalbaarheid. De adviseurs keken in het bijzonder naar de bijdrage die de inspanningen leveren aan een uitbreiding of verdieping bij het publiek.

Bekijk hier de lijst met gehonoreerden.
Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel | Het verhaal van het verhaal | Foto: Kurt Van der Elst
Theater Artemis & Het Zuidelijk Toneel | Het verhaal van het verhaal | Foto: Kurt Van der Elst
Nederland opent festival op de Biënnale van Venetië 2019
De 47e editie van het International Theatre Festival vindt plaats van 22 juli - 5 augustus 2019 op de Biënnale van Venetië. Fondsprogramma Dutch Performing Arts ondersteunt de uitvoeringen op het festival van jeugdtheatergezelschap Theatre Artemis, muziektheatercollectief Club Gewalt en theatermaker en beeldend kunstenaar Julian Hetzel.
Tijdens de openingsavond van het festival zal de Biënnale van Venetië de Zilveren Leeuw uitreiken aan Jetse Batelaan, artistiek directeur van Theater Artemis. Batelaan is de allereerste theatermaker voor een jong publiek uit Nederland die de prestigieuze prijs ontvangt. De voorstelling van Batelaan 'Het Verhaal van het Verhaal' is de openingsvoorstelling van het International Theatre Festival van Venetië.

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023