22 januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019


Upstream: Music gelanceerd

Samen met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Sena is het Fonds Podiumkunsten gestart met Upstream. Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) gaf tijdens Eurosonic Noorderslag afgelopen zaterdag het startsein voor de nieuwe regeling.
Upstream bestaat uit twee delen.
Upstream: Music maakt ruimte om te investeren in de carrièreontwikkeling van artiesten die al enige tijd bezig zijn. Er is behoefte aan extra financiering, omdat Nederland een relatief kleine thuismarkt heeft. Dit deel wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zal samenwerkingen en crossovers tussen verschillende creatieve sectoren stimuleren met Upstream: Music x Design. Beide deelregelingen zijn te vinden op upstreamgrants.nl.

#NieuweStukken: tien schrijvers geselecteerd

Met #NieuweStukken geven het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte aan beginnende toneelschrijvers, waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. Zij worden begeleid bij het maken en presenteren van nieuwe verhalen. Het Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds werken bij de selectie samen met Bijlmer Parktheater, Rose Stories, Theater Zuidplein, El Hizjra en Poetry Circle/Nowhere.
De eerste deelnemers zijn inmiddels geselecteerd. Benieuwd naar de schrijvers? Bekijk de namen op onze website.
Cheroney Pelupessy - een van de gehonoreerden van het programma urban projecten
Cheroney Pelupessy - een van de gehonoreerden van het programma urban projecten

Programma urban projecten landelijk opengesteld

Het programma urban projecten is een regeling van het Fonds Podiumkunsten gericht op urban arts. Het programma geeft ondersteuning aan artiesten die al actief zijn in de eigen omgeving, maar daarbuiten nog niet heel bekend zijn.

Het programma urban projecten was voorheen gekoppeld aan Matchmakers in cultuur, een samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten. Aanmelden ging uitsluitend via matchmakers in de deelnemende steden. Het programma is nu landelijk opengesteld. Artiesten kunnen ook rechtstreeks bij het Fonds subsidie aanvragen voor hun urban project. Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar onze website.

Overzicht en wijzigingen subsidieplafonds 2019

Met ingang van 2019 gelden de nieuwe subsidieplafonds die het Fonds Podiumkunsten heeft vastgesteld. Er zijn hierbij belangrijke wijzigingen doorgevoerd in diverse regelingen. De wijzigingen hebben betrekking op het besluit om bij een aantal subsidies de subsidiebedragen en budgetten te verhogen.
Het overzicht van alle wijzigingen is te bekijken op onze website.

online versie

Orkater | Foto: Nichon Glerum
Orkater | Foto: Nichon Glerum
nieuwsbrief 18 sep '20

Nieuwsbrief september

nieuwsbrief 11 aug '20

Nieuwsbrief augustus 2020

nieuwsbrief 12 jun '20

Nieuwsbrief juni 2020

Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
nieuwsbrief 11 mei '20

Nieuwsbrief mei 2020

nieuwsbrief 02 apr '20

Nieuwsbrief april 2020

nieuwsbrief 17 mrt '20

Nieuwsbrief maart 2020

nieuwsbrief 07 feb '20

Nieuwsbrief februari 2020

nieuwsbrief 16 jan '20

Nieuwsbrief januari 2020

nieuwsbrief 06 dec '19

Nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief 07 nov '19

Nieuwsbrief november 2019

meer