Nieuwsbrief april 2021

13 april 2021
ltr.184.dnz49.webp
Extra aanvraagronde voor Balkonscènes
Het Fonds Podiumkunsten opent opnieuw het loket voor de regeling Balkonscènes. Met deze tijdelijke regeling wil het Fonds live ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek ondanks de huidige beperkingen toch mogelijk maken. Het loket gaat op maandag 19 april om 09.00uur open. Aanvragen kan in die week tot en met donderdag 22 april 17.00uur.
ltr.184.nieuwestukken3.webp
#NieuweStukken: derde lichting schrijvers van start
Onlangs is de derde lichting schrijvers gestart met #NieuweStukken, een regeling van het Fonds Podiumkunsten in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Na twee succesvolle edities, krijgen nu wederom tien talenten ruimte om nieuwe verhalen voor het theater te schrijven. Voor de derde editie van dit talentontwikkelingstraject zijn Lev Avitan, Lisette Ma Neza, Ramy El Dardiry, Yasmina Ahamiane, Gemale Bofunda, Raymond Muller, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz, Marieke Stam en Patrick Ribeiro geselecteerd.
ltr.184.vrijeproducties.webp
Subsidies voor ruim 900 vrije producties
Het Fonds Podiumkunsten heeft de subsidies voor vrije producties bekendgemaakt. De regeling was bedoeld voor het vergoeden van investeringen van niet gesubsidieerde producenten in uitvoeringen die door covid-19 niet door konden gaan. In totaal zijn er 251 aanvragen gehonoreerd die betrekking hebben op ruim 900 producties, goed voor ongeveer 12 miljoen kaartjes die door corona niet verkocht konden worden.
ltr.184.mmjessenabbee2.webp
'Met subsidie kun je heel erg groeien en dan kunnen hele mooie dingen ontstaan'
Matchmaker Jess weet als geen ander welke creatieve initiatieven er zijn in Eindhoven. Als matchmaker koppelt ze cultuurmakers aan drie landelijke cultuurfondsen (Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie) voor geld voor hun creatieve project. Samen met zangeres en songwriter Abee vertelt Jess over de creatieve scene in Eindhoven en hoe subsidie van een cultuurfonds een impuls kan geven aan je carrière. Bekijk het gesprek met Jess en Abee op onze website.
ltr.184.opencallinternationalepromotie.webp
Open call voor gezelschappen en ensembles
Het nieuwe programma internationale promotie geeft gezelschappen en ensembles de kans om een internationaal promotieplan te ontwikkelen en uit te voeren, met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten. Ziet jouw gezelschap of ensemble mogelijkheden in het buitenland? Of willen jullie dat juist onderzoeken maar ontbreekt het aan tijd, kennis en/of middelen? Zijn jullie al internationaal actief en klaar voor de volgende stap? Dan kun je jullie interesse kenbaar maken voor het programma internationale promotie. Deadline is 30 april 2021.
ltr.184.vacaturefondspodiumkunsten.webp
Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een communicatiemedewerker
Als communicatiemedewerker ga je bij het Fonds helpen bouwen aan een community van externe adviseurs, die een cruciale rol hebben in het toekennen van subsidies aan organisaties en gezelschappen in de podiumkunsten. Met aansprekende content en het inzetten van de juiste middelenmix weet jij de betrokkenheid te vergroten en de doelgroep te inspireren en te activeren. Ook draag je bij aan de interne communicatiestrategie en de ontwikkeling van nieuwe eigentijdse communicatiemiddelen.

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023