Nieuwsbrief april 2020

02 april 2020
ltr.173.festivalcement.webp
Podiumkunsten Online
Een van de coronamaatregelen van de overheid is dat onder andere theaters en concertzalen hun deuren hebben moeten sluiten en ook festivals tot in ieder geval 1 juni zijn afgelast.
Veel van de Fonds-gesubsidieerde organisaties zijn op zoek gegaan naar alternatieven om hun werk in een andere vorm te kunnen delen met het publiek. Zo zijn er bijvoorbeeld online registraties van voorstellingen te zien en bieden instellingen diverse masterclasses aan. Het Fonds Podiumkunsten licht de komende tijd een aantal mooie initiatieven op de website uit. Het Fonds blijft graag op de hoogte van alle online activiteiten en roept Fonds-gesubsidieerden op initiatieven aan te melden. Stuur een mail naar communicatie@fondspodiumkunsten.nl.
Dominique Vleeshouwers ontving in januari de Nederlandse Muziekprijs
Dominique Vleeshouwers ontving in januari de Nederlandse Muziekprijs
Loket Nederlandse Muziekprijs geopend
Klassieke musici die in aanmerking willen komen voor de Nederlandse Muziekprijs kunnen zich tot 1 september 2020 aanmelden. Audities vinden plaats in oktober 2020. Aan de prijsuitreiking gaat een uitgebreid ontwikkelingstraject vooraf, dat een adviescommissie beoordeelt. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toekent aan jonge getalenteerde musici, werkzaam in de klassieke muziek.
Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina van de Nederlandse Muziekprijs.
ltr.173.juryleden.webp
Maak kennis met de jury van de Toneelschrijfprijs 2020
De Toneelschrijfprijs klokt dit jaar af op 53 inzendingen. De Vlaams-Nederlandse jury van deze 33ste editie kan nu met haar leeswerk beginnen.
De Toneelschrijfprijs 2020 bekroont de schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat tussen 1 april 2019 en 31 december 2019 voor het eerst is opgevoerd. Aan de Toneelschrijfprijs is een bedrag van € 10.000 verbonden.
Een driekoppige Vlaams-Nederlandse jury beoordeelt de inzendingen. De jury bestaat uit: Judith de Rijke, Rashif El Kaoui en Els Van Steenberghe. Lees meer over de juryleden op onze website
ltr.173.mmjessmo.webp
Matchmakers Jess en Mo informeren je over subsidiemogelijkheden
Jess en Mo zijn onlangs gestart als matchmaker in hun stad, Jess Oberlin in Eindhoven en Mo Hersi in Almere. Wat doet een matchmaker? Matchmakers geven info over het werkterrein en de subsidiemogelijkheden van drie landelijke cultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Jess en Mo zijn één van de 16 matchmakers die actief zijn in 16 steden in Nederland.

In de serie #matchmakerscultuurTV op Instagram geven ze een inkijkje in hun werk.
Toelichting op toekenningen tijdens coronamaatregelen
Het Fonds Podiumkunsten behandelt alle subsidieaanvragen binnen de daarvoor gestelde termijnen, ook nu de coronamaatregelen gelden.
Aanvragen die op dit moment in behandeling zijn, kunnen in de huidige omstandigheden te maken krijgen met uitstel, verplaatsing of wijziging van de plannen. Het Fonds neemt als uitgangspunt steeds het moment van indienen van de aanvraag. In de praktijk kan het daardoor gebeuren dat een project wordt gehonoreerd dat inmiddels is gewijzigd of uitgesteld. Bij een positief advies kent het Fonds het subsidie desondanks wel toe. Het Fonds blijft in contact met de organisaties of personen die een honorering hebben ontvangen over de eventueel veranderde situatie. Op deze manier ondersteunen we organisaties en geven we hen de mogelijkheid te voldoen aan reeds aangegane verplichtingen.

Een overzicht van onze coulance maatregelen is hier te lezen.
Deadlines

online versie

Beeld: © David Rama
Beeld: © David Rama
Nieuwsbrieven 22 november 2023

Nieuwsbrief november 2023

Beeld: © Ailime via Getty Images
Beeld: © Ailime via Getty Images
Nieuwsbrieven 20 oktober 2023

Nieuwsbrief oktober 2023

ltr.213.informatiebijeenkomstenmeerjarigesubsidi.webp
Nieuwsbrieven 15 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Beeld: © Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Nieuwsbrieven 23 juni 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Foto: © Daniel Fazio via Unsplash
Nieuwsbrieven 19 mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Beeld: © Dana van Leeuwen
Nieuwsbrieven 21 april 2023

Nieuwsbrief april 2023