Nieuwsbrief
9 juli
2014


9 juli 2014

Fonds Podiumkunsten verhuist

Het Fonds verhuist vrijdag 11 juli van Koningin Julianaplein 2 naar Koningin Julianaplein 10; naar gebouw Stichthage boven station Den Haag Centraal. Het huidige huurcontract van het Fonds kon helaas niet verlengd worden waardoor we genoodzaakt zijn te verhuizen. Omdat ook het Fonds na de bezuinigingen een kleinere organisatie heeft, is gezocht naar een locatie die passender is bij onze omvang én die nog steeds goed bereikbaar is voor onze bezoekers. Vanwege de verhuizing is het Fonds niet bereikbaar per telefoon of e-mail van donderdag 10 juli 12.00 uur tot en met vrijdag 11 juli (hele dag). Ook Mijn Fonds is dan niet bereikbaar.

Verslag debat Voor de muziek uit

De eerste bijeenkomst op 27 juni 2014 in de grote on- en offline debatreeks Voor de muziek uit, die het Fonds Podiumkunsten en de Johan Wagenaar Stichting tot aan volgend jaar zomer organiseren, levert meteen prikkelende stellingen op. Wees zo eerlijk mogelijk, houd je niet in, is dan ook de oproep aan de 17 programmeurs, musici en festivalorganisatoren die de discussie met elkaar aangingen. Wat dat betreft is de bijeenkomst geslaagd. Knuppels worden enthousiast in hoenderhokken gegooid. Het gaat deze middag in het Bimhuis in Amsterdam om de vraag: wie zou moeten bepalen welke muziek er te horen is? Oftewel: wie zijn de programmeurs van de toekomst?

Zinvolle terugkomdag nieuwe makers

Het Fonds Podiumkunsten organiseerde op 25 juni 2014 een Terugkomdag Nieuwe Makers. Nieuwe makers en hun producenten waren uitgenodigd om de subsidie nieuwe makers te evalueren. Het was een zinvolle middag met veel constructieve feedback. Het doel van de Terugkomdag was om een beeld te krijgen van de werking van de regeling en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de discussie over de loopbaanontwikkeling van (beginnende) kunstenaars. Het was een geslaagde middag. Er vonden levendige en zinvolle gesprekken plaats en we kregen constructieve feedback over de subsidie nieuwe makers en het bijbehorende traject. Alle opmerkingen worden meegenomen in de aanloop naar het nieuwe beleidsplan. De ontwikkeling daarvan zal te volgen zijn via de website Fonds on Tour, die binnenkort live gaat.

Via onze website is de uitgesproken column van Ben Hurkmans (voorzitter van de adviescommissie Nieuwe Makers) te lezen en zijn de foto's te bekijken.

online versie

Mathieu Wijdeven met juryvoorzitter Els Van Steenberghe | foto: © Eric Kampherbeek
Mathieu Wijdeven met juryvoorzitter Els Van Steenberghe | foto: © Eric Kampherbeek
nieuwsbrief 23 sep '22

Nieuwsbrief september 2022

Ronald Snijders en Viktorien van Hulst tijdens het InJazz-festival | Foto: © Karen van Gilst
Ronald Snijders en Viktorien van Hulst tijdens het InJazz-festival | Foto: © Karen van Gilst
nieuwsbrief 22 jul '22

Nieuwsbrief juli 2022

Hanson in Paradiso | Foto: © Paradiso
Hanson in Paradiso | Foto: © Paradiso
nieuwsbrief 14 jun '22

Nieuwsbrief juni 2022

Hanson in Paradiso | Foto: © Paradiso
Hanson in Paradiso | Foto: © Paradiso
nieuwsbrief 19 mei '22

Nieuwsbrief mei 2022

KUNST (Tessa & Olivier) | Foto: © Moon Saris
KUNST (Tessa & Olivier) | Foto: © Moon Saris
nieuwsbrief 13 apr '22

Nieuwsbrief april 2022

'John Coltrane' van Jan Wolkers | Foto: Floris Kok
nieuwsbrief 17 mrt '22

Nieuwsbrief maart 2022

nieuwsbrief 17 feb '22

nieuwsbrief februari 2022

Viktorien van Hulst
Viktorien van Hulst
nieuwsbrief 26 jan '22

Nieuwsbrief Januari 2022

nieuwsbrief 17 dec '21

Nieuwsbrief december 2021

nieuwsbrief 29 okt '21

Nieuwsbrief oktober 2021

meer