di. 17 december 2013

Nieuwsbrief 18 december 2013


Evaluatie programmeringsregeling

De programmeringsregeling van het Fonds Podiumkunsten, waarvan door honderden podia en festivals door het land gebruik wordt gemaakt, is het afgelopen half jaar geëvalueerd door Kwink Groep. De evaluatie is nu afgerond en in zijn geheel beschikbaar.

Uit de evaluatie blijkt dat podia en festivals de regeling in de eerste plaats gebruiken om hoogwaardig en gevarieerd aanbod te programmeren. Daarmee draagt de regeling – conform de doelstellingen van het Fonds – bij aan de kwaliteit en de diversiteit van het aanbod op de podia en festivals in ons land. Hoewel de subsidiebedragen bescheiden zijn, blijken die voor kleine podia veelal onmisbaar te zijn in de programmering, en voor grotere podia als keurmerk te kunnen fungeren. Ook blijkt uit de evaluatie dat de regeling een functie heeft in het creëren van speelmogelijkheden voor jong talent.

www.fondspodiumkunsten.nl

Toekenningen Nieuwe Makers bekend

De besluiten van de tweede ronde van de regeling voor Nieuwe Makers zijn genomen en staan op onze website. Het aantal aanvragen was groter dan in de eerste ronde: er werden 59 aanvragen behandeld, waarvan er 8 zijn gehonoreerd. Tezamen met de besluiten uit de eerste ronde betekent dit dat er 17 beginnende professionele makers samen met hun partners aan de slag kunnen met een subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

www.fondspodiumkunsten.nl

Fonds Podiumkunsten aanwezig op Noorderslag

Het Fonds Podiumkunsten zal tijdens Noorderslag op vrijdag 17 januari 2014 in de Oosterpoort in Groningen een presentatie geven over de productiesubsidies, de compositieopdrachten en de werkbeurzen. Aansluitend kunt u speeddaten met een Fondsmedewerker.

www.fondspodiumkunsten.nl

Vijf nieuwe Kernpodia

Het Fonds Podiumkunsten heeft ’t Beest in Goes, Duycker in Hoofddorp, Mezz in Breda, P3 in Purmerend en Patronaat in Haarlem aangewezen als Kernpodia binnen de subsidie Programmering Podia Popmuziek.

www.fondspodiumkunsten.nl

online versie

nieuwsbrief 18 jul '19

Nieuwsbrief juli 2019

nieuwsbrief 12 jun '19

Nieuwsbrief juni 2019

nieuwsbrief 14 mei '19

Nieuwsbrief mei 2019

nieuwsbrief 18 apr '19

Nieuwsbrief april 2019

nieuwsbrief 12 mrt '19

Nieuwsbrief maart 2019

nieuwsbrief 21 feb '19

Nieuwsbrief februari

nieuwsbrief 22 jan '19

Nieuwsbrief januari 2019

nieuwsbrief 18 dec '18

Nieuwsbrief december 2018

Xisco Ribosch - een van de gehonoreerden | Foto: by Mar
Xisco Ribosch - een van de gehonoreerden | Foto: by Mar
nieuwsbrief 20 nov '18

Nieuwsbrief november 2018

Foto: Michiel Landeweerd
Foto: Michiel Landeweerd
nieuwsbrief 16 okt '18

Nieuwsbrief oktober 2018

meer