17 december 2013

Nieuwsbrief 18 december 2013


Evaluatie programmeringsregeling

De programmeringsregeling van het Fonds Podiumkunsten, waarvan door honderden podia en festivals door het land gebruik wordt gemaakt, is het afgelopen half jaar geëvalueerd door Kwink Groep. De evaluatie is nu afgerond en in zijn geheel beschikbaar.

Uit de evaluatie blijkt dat podia en festivals de regeling in de eerste plaats gebruiken om hoogwaardig en gevarieerd aanbod te programmeren. Daarmee draagt de regeling – conform de doelstellingen van het Fonds – bij aan de kwaliteit en de diversiteit van het aanbod op de podia en festivals in ons land. Hoewel de subsidiebedragen bescheiden zijn, blijken die voor kleine podia veelal onmisbaar te zijn in de programmering, en voor grotere podia als keurmerk te kunnen fungeren. Ook blijkt uit de evaluatie dat de regeling een functie heeft in het creëren van speelmogelijkheden voor jong talent.

Toekenningen Nieuwe Makers bekend

De besluiten van de tweede ronde van de regeling voor Nieuwe Makers zijn genomen en staan op onze website. Het aantal aanvragen was groter dan in de eerste ronde: er werden 59 aanvragen behandeld, waarvan er 8 zijn gehonoreerd. Tezamen met de besluiten uit de eerste ronde betekent dit dat er 17 beginnende professionele makers samen met hun partners aan de slag kunnen met een subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Fonds Podiumkunsten aanwezig op Noorderslag

Het Fonds Podiumkunsten zal tijdens Noorderslag op vrijdag 17 januari 2014 in de Oosterpoort in Groningen een presentatie geven over de productiesubsidies, de compositieopdrachten en de werkbeurzen. Aansluitend kunt u speeddaten met een Fondsmedewerker.

Vijf nieuwe Kernpodia

Het Fonds Podiumkunsten heeft ’t Beest in Goes, Duycker in Hoofddorp, Mezz in Breda, P3 in Purmerend en Patronaat in Haarlem aangewezen als Kernpodia binnen de subsidie Programmering Podia Popmuziek.

online versie

Orkater | Foto: Nichon Glerum
Orkater | Foto: Nichon Glerum
nieuwsbrief 18 sep '20

Nieuwsbrief september

nieuwsbrief 11 aug '20

Nieuwsbrief augustus 2020

nieuwsbrief 12 jun '20

Nieuwsbrief juni 2020

Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
Nederlands Blazers Ensemble | Foto: Peter Lodder
nieuwsbrief 11 mei '20

Nieuwsbrief mei 2020

nieuwsbrief 02 apr '20

Nieuwsbrief april 2020

nieuwsbrief 17 mrt '20

Nieuwsbrief maart 2020

nieuwsbrief 07 feb '20

Nieuwsbrief februari 2020

nieuwsbrief 16 jan '20

Nieuwsbrief januari 2020

nieuwsbrief 06 dec '19

Nieuwsbrief december 2019

nieuwsbrief 07 nov '19

Nieuwsbrief november 2019

meer