NL / EN

di. 22 mei 2018

Wendy van Os ontvangt eerste Anne Faber Stipendium

Het Anne Faber Stipendium is dinsdag voor het eerst toegekend. Minister Van Engelshoven reikte de toelage voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunstensector uit aan de Utrechtse Wendy van Os (23) in Het Huis Utrecht, de plek waar de in 2017 overleden Anne Faber werkzaam was.


De ontwikkelingstoelage van 15.000 euro is bedoeld voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunsten en is ingesteld ter nagedachtenis van de vorig jaar vermoorde Anne Faber. Zij hoopte zelf zakelijk leider in de kunstwereld te worden en werkte bij Het Huis Utrecht aan haar carrière. Het Huis Utrecht wil met het stipendium "de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld".

Wendy van Os is producent, voorstellingsleider, programmeur en organisator op theatergebied en zet zich met haar Van Os Productions in op verschillende fronten. Ze is volgens de selectiecommissie "een zeer talentvolle zakelijk leider met enorme potentie in groei en een prachtige stip aan de horizon waar ze naartoe wil werken". De commissie vindt verder dat Van Os de lat hoog legt voor zichzelf en nieuwsgierig is naar anderen. "Dat zijn eigenschappen die Anne ook had."

Het Anne Faber Stipendium is mogelijk door bijdragen van de Gemeente Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Het Huis Utrecht en donaties van fondsen, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.
Foto: Angeliek de JongeFoto: Angeliek de Jonge

meer nieuws

Het Fonds Podiumkunsten is donderdag 25 oktober gesloten.
Vrijdag 26 oktober zijn wij weer aanwezig.

nieuws - 19 okt 2018

Vacature subsidiecoördinator

Het Fonds Podiumkunsten subsidieert op deskundige en zorgvuldige wijze de professionele podiumkunsten. We zetten ons in voor een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat.

In totaal zijn er 56 medewerkers werkzaam bij het Fonds Podiumkunsten onder leiding van de directeur (Raad van Bestuur). Er is een pool van externe adviseurs (ruim 200), die in commissies advies uitbrengt over subsidieaanvragen.

Voor het Fonds Podiumkunsten zoeken wij een subsidiecoördinator.

nieuws - 18 okt 2018

Oorkaan wint YAMawards

Deze regeling is bestemd voor het geven van een opdracht om een compositie of een libretto te schrijven, en heeft als doel de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten te bevorderen.

meer