di. 22 mei 2018

Wendy van Os ontvangt eerste Anne Faber Stipendium

Het Anne Faber Stipendium is dinsdag voor het eerst toegekend. Minister Van Engelshoven reikte de toelage voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunstensector uit aan de Utrechtse Wendy van Os (23) in Het Huis Utrecht, de plek waar de in 2017 overleden Anne Faber werkzaam was.


De ontwikkelingstoelage van 15.000 euro is bedoeld voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunsten en is ingesteld ter nagedachtenis van de vorig jaar vermoorde Anne Faber. Zij hoopte zelf zakelijk leider in de kunstwereld te worden en werkte bij Het Huis Utrecht aan haar carrière. Het Huis Utrecht wil met het stipendium "de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld".

Wendy van Os is producent, voorstellingsleider, programmeur en organisator op theatergebied en zet zich met haar Van Os Productions in op verschillende fronten. Ze is volgens de selectiecommissie "een zeer talentvolle zakelijk leider met enorme potentie in groei en een prachtige stip aan de horizon waar ze naartoe wil werken". De commissie vindt verder dat Van Os de lat hoog legt voor zichzelf en nieuwsgierig is naar anderen. "Dat zijn eigenschappen die Anne ook had."

Het Anne Faber Stipendium is mogelijk door bijdragen van de Gemeente Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Het Huis Utrecht en donaties van fondsen, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.
Foto: Angeliek de Jonge
Foto: Angeliek de Jonge

Op zaterdagavond 23 maart tussen 19.00-22.00 uur is Mijn Fonds niet bereikbaar in verband met werkzaamheden.

nieuws 15 mrt '19

Jaarverslag 2018

Het Fonds Podiumkunsten gaat de komende maanden met aanvragers in gesprek over de nieuwe meerjarige regeling voor de periode 2021-2024. Er zijn daarvoor drie focusgroepen samengesteld. Hieraan nemen zowel bestaande als nieuwe aanvragers deel. Het Fonds wil hun input gebruiken bij het vaststellen van de kaders voor de meerjarige subsidies in de komende beleidsperiode.

Cultuur en Creatief Inclusief is een initiatief van de gezamenlijke brancheverenigingen in de culturele sector die zijn verenigd in de Federatie Cultuur. Het doel van het actieplan is het creëren van een sterke, toekomstbestendige cultuursector.

vlnr: Piet Menu, Annemieke Keurentjes, Martijn Buser, Samuel Wuersten, Guy Coolen, Jolanda Spoel, Viktorien van Hulst, Rakesh Kanhai
vlnr: Piet Menu, Annemieke Keurentjes, Martijn Buser, Samuel Wuersten, Guy Coolen, Jolanda Spoel, Viktorien van Hulst, Rakesh Kanhai
Kate Moore bij de uitreiking van de prijs in 2017 tijdens het festival Dag in de Branding | Foto: Rob Hogeslag
Kate Moore bij de uitreiking van de prijs in 2017 tijdens het festival Dag in de Branding | Foto: Rob Hogeslag
meer