Voor festivalmanagers en -programmeurs: Atelier for Young Festival Managers Düsseldorf en Kampala 2020

27 februari 2020
Fondsprogramma Dutch Performing Arts en The Festival Academy (een initiatief van de European Festivals Association) nodigen Nederlandse festivalmanagers en -programmeurs uit om deel te nemen aan een van de Ateliers for Young Festival Managers.
Dutch Performing Arts ondersteunt in totaal zes deelnemers: drie die zullen deelnemen aan het Atelier for Young Festival Managers Düsseldorf (23-29 mei 2020), en drie die zullen deelnemen aan het Atelier for Young Festival Managers Kampala (14-20 Augustus 2020).

Over het Atelier
Het Atelier for Young Festival Managers is een zevendaags trainingsprogramma gericht op jonge artistiek leiders en programmeurs van een festival. In de loop van het programma verdiepen deelnemers hun vaardigheden op het gebied van festivalprogrammering en verbreden ze hun blikveld. Ze ontwikkelen bovendien ideeën voor nieuwe projecten onder begeleiding van vooraanstaande festivalmanagers van over de hele wereld. Het Atielier richt zich op de ware essentie van festivals: de kunst en de kunstenaar.

Bekijk hier het programma van het Atelier dat vorig jaar in België en Frankrijk werd gehouden of blader door het handboek (in pdf) onderaan deze pagina.

Deelnemers
Voor elk Atelier worden er 35 opkomende festivalmanagers geselecteerd afkomstig uit de hele wereld. Ben jij een kritische denker en wil je kennismaken met een rijke verscheidenheid aan creatieve geesten, opkomende en ervaren festivalmanagers, culturele activisten en kunstenaars? En met hen gedurende zeven dagen reflecteren op de positie die festivals innemen in het hedendaagse culturele veld? Meld je dan aan voor een van de Ateliers.

Wat wij bieden
Wat wordt gedekt/ verzorgd met deelname aan het programma: zeven nachten in een hotel, vergoeding van reiskosten (tweede klas) naar Düsseldorf/ Kampala, maaltijden, een cultureel programma, transport ter plaatse, alle materialen voor het Atelier en een follow-up na het Atelier.

Kosten
Nederlandse deelnemers betalen een eigen bijdrage van € 250.

Aanmelden
Festivalmanagers en -programmeurs kunnen zich aanmelden voor het Atelier van hun keuze via een van de volgende formulieren:

Aanmeldingsformulier voor Atelier Düsseldorf 2020

Aanmeldingsformulier voor Atelier Kampala 2020


Deadline voor aanmeldingen: 15 maart 2020.

Vermeld in je motivatie de doelen van je deelname aan het Atelier en mogelijke uitkomsten voor je festival.

Criteria:

Je bent een (jonge) festivalmanager of -programmeur en woont en werkt in Nederland;

Je bent beschikbaar voor de gehele duur van het Atelier waar je je voor aanmeldt.


Selectie
De selectie wordt gedaan door Dutch Performing Arts in samenwerking met The Festival Academy. De selectie wordt eind maart bekendgemaakt.

Neem voor meer informatie contact op met The Festival Academy via [mailto:info@thefestivalacademy.eu info@thefestivalacademy.eu].
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen