Visiebrief 'Cultuur in een open samenleving' gepubliceerd

12 maart 2018
Minister Ingrid van Engelshoven heeft vandaag haar visiebrief 'Cultuur in een open samenleving' gepresenteerd in het Maaspodium Rotterdam. De brief gaat over de waarde van cultuur en bevat een uitwerking van de plannen in het regeerakkoord. Ook blikt deze brief vooruit op het cultuurbeleid in de periode na 2020. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is de samenwerking tussen het culturele veld en de verschillende overheden.
In de brief komt onder andere het nieuwe gezamenlijk talentprogramma bij de cultuurfondsen aan bod. Minister Van Engelshoven wil talentvolle makers de ruimte geven om verder te groeien.

Van Engelshoven: “We hebben in Nederland gezelschappen, symfonische orkesten en musea van grote kwaliteit. Zij dragen bij aan het rijke kunstlandschap dat we kennen. Ze zijn en blijven belangrijk. Daarnaast wil ik nieuwe groepen makers de kans bieden in de voorhoede te komen. Met die nieuwe generatie vergroten we de diversiteit van het culturele leven. De nieuwe generatie spreekt een eigen taal, heeft eigen verhalen en spreekt het publiek van deze tijd aan.”

De cultuursector werkt aan goed werkgeverschap, goed opdrachtgeverschap en goed ondernemerschap. Daar hoort een redelijke beloning bij. In 2018 ondersteunt het kabinet de verdere uitwerking van de arbeidsmarktagenda

De brief is te lezen in onderstaand PDF document
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen