Viktorien van Hulst nieuwe directeur Fonds Podiumkunsten vanaf 1 juli

11 maart 2021
Foto: Karin Jonkers
Foto: Karin Jonkers

Viktorien van Hulst (1972) wordt per 1 juli de nieuwe directeur-bestuurder van het Fonds Podiumkunsten. Zij volgt Henriëtte Post (1956) op, die eind vorig jaar na ruim 13 jaar heeft aangekondigd te vertrekken.
Viktorien van Hulst is op dit moment directeur van Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch, dat in 2020 de Prijs van de Kritiek ontving. Als intendant van het Fast Forward programma dat talentvolle makers helpt hun vleugels internationaal uit te slaan, werkte ze reeds samen met het Fonds Podiumkunsten.
Kete Kervezee, voorzitter van de Raad van Toezicht Fonds Podiumkunsten: “Viktorien van Hulst heeft een brede ervaring in het veld, zowel vanuit haar rol als directeur-bestuurder bij Theaterfestival Boulevard, haar bestuurslidmaatschap van Kunsten ’92, haar betrokkenheid bij de Verenigde Podiumkunstenfestivals, als in andere hoedanigheden waarin zij op lokaal en landelijk niveau acteerde. Wij zijn Henriëtte Post bijzonder erkentelijk voor haar bezielende, professionele inzet voor de podiumkunsten en hebben er alle vertrouwen in dat Viktorien van Hulst op haar eigen wijze de ingezette koers van het fonds voort kan zetten.”

Viktorien van Hulst: “Ik geloof in de rol van podiumkunsten midden in de maatschappelijke arena; in de kracht van kunstenaars en hun relatie met publieken, denkers en doeners. Ik houd van de breedte van het veld dat het Fonds Podiumkunsten vertegenwoordigt, en wil me inzetten voor de diversiteit daarvan: voor verschillende perspectieven, genres en generaties.
De corona-crisis legt bestaande pijnpunten in de kunsten nog meer bloot. Sector en beleidsmakers moeten samen op zoek naar nieuwe vormen voor een solidair en inclusief bestel. Daar wil ik als directeur-bestuurder van het Fonds Podiumkunsten aan bijdragen”.

Het Fonds Podiumkunsten is het landelijk cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals dat een budget van 62 miljoen euro beschikbaar heeft. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten en is ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse covid-steunmaatregelen.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen