Toneelprijzen voor Karina Holla en Bruno Vanden Broecke

17 september 2018
De belangrijkste prijzen van het Nederlandse toneel, de Theo d’Or en de Louis d’Or, gaan dit jaar naar Karina Holla en Bruno Vanden Broecke.
Tijdens het gala van het Nederlands Theater op zondagavond hebben acteurs Karina Holla en Bruno Vanden Broecke de belangrijkste toneelprijzen toegekend gekregen. Holla kreeg de Theo d’Or voor beste vrouwelijke hoofdrol, voor haar rol in Romp. Vanden Broecke ontving de Louis d’Or voor de beste mannelijke hoofdrol, voor zijn monoloog Para.

De Arlecchino en Colombina, prijzen voor de beste bijdragende rol, gingen naar Vanja Rukavina voor zijn rol in The Nation en Maureen Teeuwen voor haar rol in Dumas/La Dame/DeSade.

De VSCD Mimeprijs ging naar For The Time Being – Schweigman& / Slagwerk Den Haag. Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wonnen de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende productie met Princess en Janne Desmet ontving de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar rol in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten van Schippers & Van Gucht en HET PALEIS.

Senf Theaterpartners ontving de Prosceniumprijs voor hun wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel. De ACT Award is uitgereikt aan Cornald Maas.
En de prijs voor beste regie ging naar Guy Weizman voor Salam van het NNT, Club Guy & Roni en Asko|Schönberg.
Foto: Anna van Kooij
Foto: Anna van Kooij
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen