Toekenningen productiesubsidie, opdracht compositie of libretto en grant for dutch presentations abroad

11 april 2019
De toekenningen voor de productiesubsidie, opdracht compositie of libretto en grant for Dutch presentations abroad zijn bekend. De deadline voor alle drie de regelingen was 9 januari 2019.
21 toekenningen productiesubsidie
Het Fonds Podiumkunsten heeft 21 projecten toegekend voor de productiesubsidie. Er zijn 59 aanvragen in behandeling genomen. Aanvragen worden in vijf ronden per jaar behandeld. In deze eerste ronde is er 775.000 euro beschikbaar.
De productiesubsidie is bestemd voor het maken van voorstellingen of concerten. Met de productiesubsidies dragen we bij aan de artistieke kwaliteit van de podiumkunsten en aan het bereiken van een groot en divers publiek.

Bekijk de toekenningen productiesubsidie

23 toekenningen opdracht compositie of libretto
Het Fonds heeft 23 projecten toegekend voor de subsidie opdracht compositie of libretto. Er zijn 45 aanvragen in behandeling genomen. Aanvragen worden in twee ronden per jaar behandeld. In deze eerste ronde is er 237.500 euro beschikbaar.
De subsidie is bestemd voor het geven van een opdracht om een compositie of een libretto te schrijven, heeft als doel de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten te bevorderen en een publiek daarvoor te bereiken.

Bekijk de toekenningen opdracht compositie en libretto

Acht toekenningen grant for Dutch presentations abroad
Het Fonds heeft acht projecten toegekend voor de grant for Dutch presentations abroad. Er zijn 25 aanvragen in behandeling genomen. Aanvragen worden in vier ronden per jaar behandeld. In deze eerste ronde is er 130.000 euro beschikbaar.
De grant for Dutch presentations abroad is bestemd voor buitenlandse podia en festivals voor het programmeren van voorstellingen of concerten van in Nederland gevestigde gezelschappen, ensembles of performers.

Bekijk de toekenningen grant for Dutch presentations abroad
Foto: Joris-Jan Bos
Foto: Joris-Jan Bos
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen