Terugblik op Never Grow Up!: Nederlandse jeugdkunst veroverde kinderharten in de Verenigde Staten

26 januari 2021
Het Never Grow Up! programma presenteerde in 2019 en 2020 Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten in de Verenigde Staten. Fondsinitiatief Dutch Performing Arts was een van de partners in dit bijzondere multidisciplinaire programma. Bekijk het videoverslag van twee jaar Never Grow Up!.
Zowel kinderen en hun ouders als programmeurs en agentschappen genoten van jeugdkunst van Nederlandse bodem, bij vooraanstaande evenementen en podia waaronder Brooklyn Academy of Music, John F. Kennedy Center for Performing Arts, Chicago en New York International Children's Film Festival, en Bay Area en Brooklyn Book Festival.

Een golf aan Nederlandse jeugdkunst werd gepresenteerd met live voorstellingen, filmvertoningen en boekpresentaties. Toen live evenementen niet langer mogelijk waren als gevolg van de coronacrisis, werd een aantal van de geplande activiteiten omgevormd tot online presentaties en digitale schoolreisjes.

Bekijk de videosamenvatting van Never Grow Up!.
Een aantal hoogtepunten:

Never Grow Up! ging van start in januari 2019 op IPAY Showcase in Philadelphia, met de presentatie van acht jeugdtheater- en dansgezelschappen.

Muziektheatergeschap Oorkaan trad 12 keer op bij Brooklyn Academy of Music in New York met hun prijswinnende voorstelling Glimp.

Kennedy Center presenteerde een seizoen lang een Nederlandse focus, waarin het werk van vijf muziek-, theater- en dansgezelschappen centraal stond. Toen de live voorstellingen van twee groepen niet kon doorgaan vanwege COVID-19, pasten zij dit aan naar interactieve digitale voorstellingen.


We willen onze partners in de VS bedanken met wie we Nederlandse jeugdkunst op de kaart hebben gezet. Ook kijken we er naar uit de waardevolle gesprekken over mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling voort te zetten.

Over Never Grow Up!
Never Grow Up! is samenwerking tussen Fondsinitiatief Dutch Performing Arts , Dutch Culture USA , Eye International , Nederlands Filmfonds , Cinekid , Nederlands Letterenfonds , en DutchCulture . Het programma heeft als doel de bekendheid en verspreiding van Nederlandse jeugdkunst te stimuleren en de uitwisseling en samenwerking met Amerikaanse programmeurs en organisaties te bevorderen.

Bezoek DutchCultureUSA.com/NeverGrowUp voor een overzicht van alle activiteiten van het Never Grow Up! programma.
nws.1168.nguwhitebg.webp
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen