di. 22 januari 2019

RESHAPE organiseert open call voor kunstenaars

RESHAPE is op zoek naar Euro-Mediterraanse kunstenaars en andere professionals in de kunsten die experimenteren met nieuwe samenwerkingsmodellen of publieksbereik.


Kunstenaars kunnen op drie manieren deelnemen:
Deel informatie in de RESHAPE Directory om uw ideeën en werkwijze te delen met andere kunstprofessionals in Europa en het zuidelijk Middellandse Zeegebied. Sluitingsdatum: 15 februari.
Neem deel aan het RESHAPE Forum in Lublin, Polen om andere kunstprofessionals te ontmoeten die experimenteren met nieuwe praktijkmodellen als reactie op maatschappelijke uitdagingen. Het bijwonen van de conferentie is gratis, de organisatie biedt een gedeeltelijke of volledige tegemoetkoming in de reiskosten. Sluitingsdatum: 31 januari.
Geef u op als RESHAPER als u samen met zeven andere Reshapers aan een maatschappelijk thema wilt werken gedurende twee jaar. Alle kosten worden vergoed door de organisatie. Sluitingsdatum: 31 januari.

Interesse?
Bezoek de RESHAPE website voor meer informatie over de open call en om u aan te melden.

RESHAPE is een internationaal project van intermediaire kunstenorganisaties (waaronder Fonds Podiumkunsten), actief in de Euro-Mediterrane regio.
Foto: Bowie Verschuuren
Foto: Bowie Verschuuren

Op zaterdag 16 en 23 februari tussen 19.00-22.00 uur is Mijn Fonds niet bereikbaar in verband met werkzaamheden.

Hoe kan de samenwerking tussen podia en culturele instellingen effectiever vorm krijgen? Op verzoek van de minister van OCW heeft het Fonds Podiumkunsten een tiental allianties van podia/festivals en producerende gezelschappen gevolgd. De monitoring is uitgevoerd door Kwink Groep.

vlnr boven: Shula Tas, Yücel Kopal, Sandy Bosmans, Stokely Dichtman, Marthe van Bronkhorst, Stacy Esajas, Simone Zeefuik, Sharif Noël Abdoelhak. vlnr onder: Fadua El Akchaoui, Brooklyn Mozes
vlnr boven: Shula Tas, Yücel Kopal, Sandy Bosmans, Stokely Dichtman, Marthe van Bronkhorst, Stacy Esajas, Simone Zeefuik, Sharif Noël Abdoelhak. vlnr onder: Fadua El Akchaoui, Brooklyn Mozes

Met ingang van 2019 gelden de nieuwe subsidieplafonds. Er zijn hierbij belangrijke wijzigingen doorgevoerd in diverse regelingen. De wijzigingen hebben betrekking op het besluit om bij een aantal subsidies de subsidiebedragen en budgetten te verhogen.

meer