Praat mee op de blog Voor de muziek uit

11 juni 2014
nws.472.voordemuziekuitwebsite.webp

Vandaag is de blog voordemuziekuit.nl gelanceerd. Voor de muziek uit is een debatserie van De Johan Wagenaar Stichting en het Fonds Podiumkunsten over de toekomst van de muziek. Een jaar lang gaan professionals uit alle mogelijke muziekgenres met elkaar in gesprek over brandende vragen rond het creëren, uitvoeren en programmeren van muziek. Er zijn radicale veranderingen in muzikale voorkeuren, en de manier waarop muziek gemaakt en beluisterd wordt. Wat zijn de consequenties voor concertbezoek en de rol van zalen? Wat is het publiek van morgen? Wie de maker? En wie de programmeur?
On- & offline debat
We hebben een heel jaar voor die debatreeks uitgetrokken. Drie kleinschalige besloten discussies monden uit in een openbaar live debat in mei 2015. Het onderwerp van elke aflevering verkennen we voorafgaand met een online discussie op de website Voor de muziek uit. Per aflevering wordt een schrijversduo gevraagd dit besloten debat online te entameren. Amal Alhaag (freelance programmeur en organisator van culturele projecten) en Alban Wesly (fagottist, componist en arrangeur) bijten het spits af. Lees hun blogs op voordemuziekuit.nl

Waar praten we over?
Tijdens de debatten en op de website praten we over de existentiële vragen die samenhangen met het creëren, uitvoeren en programmeren van muziek in de toekomst. Over nieuwe artistieke vormen en talen. Over veranderende behoeften aan muzikale expressie, ervaring en beschouwing. Over nieuwe verhoudingen tussen kunstenaars en hun publiek. Over eigentijdse uitdagingen voor programmeurs, scheppers en uitvoerenden. En over het potentieel van het Nederlandse muziekleven. In het debat betrekken we jazz, wereldmuziek, gecomponeerde muziek, pop, mengvormen, cross-overs, oude muziek, kortom hedendaagse muziek zonder onderscheid in genres of verschijningsvormen.

voordemuziekuit.nl
Twitter: @voordemuziekuit en twitter mee met #VDMU
Facebook.com/voordemuziekuit
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen