do. 22 mei 2014

Pokon introduceert het CultuurStekkie


Onder het motto 'Kweek talent, koop een stekkie' start Pokon een bijzonder initiatief dat een nieuwe manier van doneren aan cultuur introduceert; CultuurStekkie. CultuurStekkie is in het leven geroepen om de ontwikkeling van nieuw talent in de cultuursector te stimuleren, te beginnen met de theatersector. Het eerste CultuurStekkie werd vandaag in de Tolhuistuin uitgereikt aan Marc van Warmerdam, directeur van Orkater.


“Nieuwe manieren zoeken om jong talent te laten groeien en bloeien, dat was het uitgangspunt toen een aantal bevlogen mensen uit de film- en theaterwereld en Pokon de koppen bij elkaar staken”, aldus Ben Scheer van Pokon. Het resultaat is een aansprekend product zonder winstoogmerk waardoor het publiek in de gelegenheid wordt gesteld bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuw talent. Het Fonds Podiumkunsten roept met het gedoneerde geld een prijs in het leven (CultuurStekkie) waarmee een getalenteerde (theater)maker een succesvolle voorstelling onder de aandacht van een groter publiek kan brengen.

Voor het Fonds Podiumkunsten is het de eerste keer dat op deze manier wordt samengewerkt met een private partij. "Dat een commercieel bedrijf als Pokon er van overtuigd is dat het grote publiek nieuwe talentvolle podiumkunstenaars een warm hart toedraagt, stemt bijzonder vrolijk. Het Fonds Podiumkunsten vervult daarom enthousiast de rol van koppelaar om van dit initiatief een succes te maken”, aldus Henriëtte Post, directeur van het Fonds Podiumkunsten.

CultuurStekkie bestaat uit een nieuwe lijn van verschillende producten waarvan het eerste product een kruidenkweekset is, online te bestellen via cultuurstekkie.nl. De verkoopprijs is € 5 waarvan € 2,50 naar het Fonds Podiumkunsten gaat.

CultuurStekkie heeft een groep enthousiaste ambassadeurs; Jeroen Krabbé, Anna Drijver, Liz Snoijink, Marcel Musters, Hadewych Minis, Reinout Scholten van Aschat en Annet Malherbe.

Bekijk de foto's op onze Flickr-pagina >
7qjogLLnkX0
Foto: Jochem Jurgens
Foto: Jochem Jurgens
Lancering CultuurStekkie met o.a.: Henriëtte Post, Ben Scheer, Marc van Warmerdam, Hadewych Minis, Anna Drijver en Isolde Hallensleben
Lancering CultuurStekkie met o.a.: Henriëtte Post, Ben Scheer, Marc van Warmerdam, Hadewych Minis, Anna Drijver en Isolde Hallensleben
Video: Robbie van Zoggel
Video: Robbie van Zoggel
Foto: Robbie van Zoggel
Foto: Robbie van Zoggel
Aart Strootman en Henriëtte Post. Foto
Aart Strootman en Henriëtte Post. Foto's: Marc Henri Queré

39 podia ontvingen van het Fonds Podiumkunsten de subsidie reguliere programmering in theater- en concertzalen (SRP). Met deze subsidievorm beoogt het Fonds de aansluiting tussen vraag en aanbod te verbeteren, de programmering van kwaliteitsaanbod te bevorderen en het publieksbereik te vergroten.

Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Een van de gehonoreerden Fazle Shairmahomed | Foto: Alex Aleshin
Een van de gehonoreerden Fazle Shairmahomed | Foto: Alex Aleshin

Regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Ivo van Hove (1958), ontving zondag 25 augustus de VSCD Oeuvreprijs na afloop van het Paradisodebat, georganiseerd door Kunsten ’92, in ITA in Amsterdam. Vanaf 1990 werkt hij in Nederland en heeft hij ontelbaar veel stukken op de Nederlandse podia gebracht. Hij wordt met deze prijs geëerd door de Nederlandse theaters en het bestuur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties voor zijn waardevolle en blijvende bijdrage aan de podiumkunstensector. Zijn goede vriend Bas Heijne bracht een ode en Ivo ontving uit handen van Harry de Bruin (bestuurslid VSCD) de bijbehorende prijs en oorkonde. De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door de Nederlandse beeldhouwer, graficus en medailleur Eric Claus.

meer