Podium 't Beest, Duycker, Mezz, P3 en Patronaat aangewezen als Kernpodia

17 december 2013
Het Fonds Podiumkunsten heeft ’t Beest in Goes, Duycker in Hoofddorp, Mezz in Breda, P3 in Purmerend en Patronaat in Haarlem aangewezen als Kernpodia binnen de subsidie Programmering Podia Popmuziek.
Vanaf 1 januari 2014 kunnen ‘t Beest (Grote Zaal, Kernpodium C), Duycker (Kleine Zaal, Kernpodium C), Mezz (Grote Zaal, Kernpodium A), P3 (Kleine Zaal, Kernpodium C) en Patronaat (Kleine Zaal, Kernpodium B) subsidie bij het Fonds aanvragen voor concerten en danceparty’s met Nederlandse muzikanten.

Podium ’t Beest was eerder door het Fonds aangewezen als Kernpodium, maar verloor vijf jaar geleden haar status, omdat het podium niet langer kon voldoen aan de vereisten. ’t Beest heeft hard gewerkt aan het herwinnen van de aanwijzing en dat is dit jaar gelukt. 't Beest ontstond in 1980 als jongerencentrum met een concertzaal. Het podium is vooral geschikt voor kleinschalige producties. Naast poppodium fungeert ’t Beest ook als theater en filmhuis.

Duycker, het podium voor popcultuur in Haarlemmermeer, organiseert en produceert concerten, feesten, festivals, open podia, jamsessies, en meer. Duycker heeft 2 concertzalen; een grote zaal voor 750 bezoekers en een kleine zaal voor 200 bezoekers, 4 oefenstudio’s, workshopruimtes en een podiumcafé. Duycker organiseert jaarlijks 200 evenementen waaronder live concerten, festivals, dance-feesten, open podia, jamsessies en café concerten.

Ook Mezz was al eerder aangewezen als Kernpodium, maar heeft enige tijd subsidie ontvangen uit een ander onderdeel van de programmeringsregeling. Poppodium Mezz is het hart van de popmuziek in Breda. Het opzienbarende gebouw van Mezz is niet alleen een eye-catcher in het centrum van Breda, maar het is volledig ontworpen als poppodium.

P3 is ook een ‘oude bekende’ en ook dit podium heeft hard gewerkt aan het terugkrijgen van de aanwijzing als Kernpodium. P3 is het centrum voor popcultuur in de regio Waterland en heeft de beschikking over twee popzalen (capaciteit 800 en 300 bezoekers), een vlakke vloer theaterzaal ( 130 zitplaatsen) en vijf oefenruimtes voor muzikanten. In de popzalen programmeert P3 wekelijks concerten en dance avonden.

Patronaat, ook eerder aangewezen als Kernpodium, maar ook enige tijd subsidie ontvangen uit een ander onderdeel van de programmeringsregeling sluit de rij van nieuwe Kernpodia. Patronaat is één van de 10 grote poppodia van het clubcircuit in Nederland. Kwalitatieve popmuziek in al haar vormen en aanverwanten is altijd de kern geweest van waar het bij Patronaat om draait.

In 2013 zijn er circa 40 podia aangewezen als Kernpodium. Meer informatie over de subsidie Programmering Podia Popmuziek en een lijst met alle kernpodia vindt u hier >
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen