OPROEP Toneelschrijfprijs 2019

26 februari 2019
Nederlandstalige toneelteksten, die in het seizoen 2018-2019 in première zijn gegaan, kunnen tot 1 april ingezonden worden voor de Toneelschrijfprijs 2019.

De Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht te brengen en te stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalig toneelwerk. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen. De prijs, waaraan een bedrag van 10.000 euro verbonden is, geeft een auteur de kans om zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen.
De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. In 2019 ligt de organisatie in handen van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds. De Toneelschrijfprijs 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Lira en Sabam.

Meer over de vorige edities van de prijs en over de laureaten is hier te lezen.

Hoe aan te vragen?

Stuur de in aanmerking komende tekst(en), samen met het ingevulde antwoordformulier, naar toneelschrijfprijs@fondspodiumkunsten.nl
Het reglement en het antwoordformulier zijn in onderstaande documenten te downloaden.

De deadline is 1 april 2019. Teksten dienen in première te zijn gegaan tussen 1 juli 2018 en 1 april 2019. Toneelteksten die na 1 april in première gaan kunnen volgend jaar ingezonden worden voor de Toneelschrijfprijs 2020.

De deadline wordt strikt gehanteerd. Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met Jenny Mijnhijmer (j.mijnhijmer@fondspodiumkunsten.nl).

Prijsuitreiking

De bekendmaking van de laureaat en de uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Theater Festival in september 2019. Voorafgaand aan de prijsuitreiking zal er een shortlist bekend worden gemaakt.

Contact

Jenny Mijnhijmer(Fonds Podiumkunsten)
<30>[mailto:j.mijnhijmer@fondspodiumkunsten.nl j.mijnhijmer@fondspodiumkunsten.nl]

Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen