Oproep: meld uw voorstelling(en) aan voor showcase programma Moving Meetings Theatre

24 mei 2012
nws.259.moving_meeting.webp

Theater Instituut Nederland (TIN) en VSCD organiseren in samenwerking met Theater Frascati het eerste showcase programma Theater, onder de titel Moving Meetings Theatre. Gezelschappen en makers kunnen een of meerdere theatervoorstellingen aanmelden voor het programma dat op maandag 3 en dinsdag 4 december 2012 bekeken zal worden door vele (inter)nationale programmeurs.
Voorwaarde voor het aanmelden van een voorstelling is dat de voorstelling beschikbaar is om in het seizoen 2013-14 te spelen. Het kan om een voorstelling gaan die geschikt is voor Nederland of voor de internationale markt.

Bij een voorstelling die interessant is voor de internationale markt, moet het gezelschap of de maker uitdrukkelijk een internationaal beleid en/of internationale ervaring hebben, een voorstelling(sfragment) kunnen aanbieden met ondertiteling of in het Engels (tenzij niet-talige voorstelling), over een Engelstalige website beschikken en Engelstalig informatiemateriaal aanleveren. De redactie kan hier in bijzondere gevallen van afwijken.

Een redactie van programmeurs - o.a. Mark Timmer (Theater Frascati), Alex Kühne (Deventer Schouwburg) en Simone Mager (Theaters Tilburg) - bepaalt de keuze van voorstellingen en fragmenten.

Naast een showcase programma worden er sessies georganiseerd waar gezelschappen/makers en podia praten over relevante onderwerpen. Ook worden de meerjarenplannen van een aantal groepen aan (inter)nationale programmeurs gepresenteerd.

De programma-commissie stelt het programma van de showcases begin juni samen aan de hand van de ontvangen aanmeldingen. Stuur daarom uw aanmelding voor 4 juni 2012 aan producent Esther van Rooijen, esther@tin.nl, o.v.v. Naam gezelschap, voorstelling(en) waarin u per voorstelling aangeeft wel/niet voor de opties: boekbaar in 2013-14 / boekbaar in Nederland / met internationale potentie.

Ook na 4 juni zijn uw aanmeldingen welkom. Alleen zijn dan wel de eerste keuzes op basis van de reeds ontvangen aanmeldingen al gemaakt voor het programma en niet meer terug te draaien. Voor vragen en/of overleg kunt u ook altijd contact opnemen met Esther van Rooijen, via esther@tin.nl.

Wilt u als programmeur/marketeer op de hoogte blijven van het programma, kijk dan op movingmeetings.nl
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen