Open oproep Matthijs Vermeulenprijs 2017

21 februari 2017
Kent u een bijzonder werk van een Nederlandse componist dat in 2015 of 2016 in première is gegaan en in aanmerking zou moeten komen voor de Matthijs Vermeulenprijs 2017? Dan horen wij dat graag van u via onderstaand formulier. De deadline voor aanmelden is maandag 27 maart 2017. Begin juni wordt bekend gemaakt wie de prijs dit jaar ontvangt.
De Matthijs Vermeulenprijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs, vernoemd naar de in 1967 overleden symfonisch componist Matthijs Vermeulen. De prijs wordt tweejaarlijks beschikbaar gesteld door het Fonds Podiumkunsten aan een Nederlands componist, die naar het oordeel van een jury een bijzonder werk heeft gecomponeerd op het terrein van de hedendaagse muziek. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een sculptuur gemaakt door Jeroen Henneman.

Een onafhankelijke jury zal de voorgedragen werken beoordelen op basis van oorspronkelijkheid, vakmanschap en zeggingskracht. Begin juni wordt bekend gemaakt wie de prijs in 2017 krijgt.

De Matthijs Vermeulenprijs ging eerder naar: Peter Adriaansz voor zijn werk Scala II (2015), Jan van de Putte voor zijn werk Kagami-Jishi (2013), Richard Rijnvos voor zijn werk Die Kammersängerin (2011) en Boudewijn Tarenskeen voor zijn Mattheus Passie (2009).

Heeft u vragen? Mail deze naar compositie@fondspodiumkunsten.nl
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen