Open call Moving Meetings Dance 2015

15 april 2015
In samenwerking met Dutch Performing Arts organiseert de Nederlandse Dansdagen op vrijdag 2 oktober 2015 voor de derde keer Moving Meetings Dance in Maastricht.
Moving Meetings Dance is een showcase programma dat plaatsvindt voorafgaand aan Festival de Nederlandse Dansdagen. Voor het programma, met boekbaar Nederlands werk, worden toonaangevende internationale gasten uitgenodigd. Deze gasten bestaan uit programmeurs en programmamakers van belangrijke theaters en dansplatformen in voornamelijk Europa. Ook worden bijvoorbeeld journalisten uitgenodigd die Nederlandse dans verder kunnen promoten in het buitenland. Het showcase programma biedt Nederlandse dansgezelschappen en choreografen de mogelijkheid zich te presenteren aan deze buitenlandse 'decisionmakers'. De locatie is AINSI in Maastricht, waarbij de zaal en de studio’s beschikbaar zijn voor het showcase programma.

Deelnemen aan showcaseprogramma
Een aantal groepen/choreografen krijgt gedurende de dag de mogelijkheid om een gespeeld fragment van max. 30 minuten te tonen. Dit zonder (al te veel) decor en in een eenvoudig lichtplan. Ook bestaat de mogelijkheid om een pitch (max. 10 minuten) te houden met een fragment uit de productie op beeld. Deelname aan Moving Meetings Dance is op eigen kosten.

Criteria
Het fragment en de betreffende voorstelling moeten aan de volgende criteria voldoen:
1. De voorstelling moet geschikt zijn voor de internationale markt, en ook beschikbaar zijn om te toeren.
2. De voorstelling of het fragment mag niet te zien zijn geweest op Moving Meetings Dance 2013 of andere showcase programma’s in Nederland.
3. Het fragment mag maximaal 30 minuten zijn. Een pitch maximaal 10 minuten.
4. Het gezelschap / de choreograaf heeft uitdrukkelijk een internationaal beleid en/of internationale ervaring; beschikt over een Engelstalige website en Engelstalig informatiemateriaal.
5. Deelnemers dienen er zelf voor te zorgen dat een volledige registratie op dvd (of youtube, vimeo) beschikbaar is voor de buitenlandse programmeurs.
6. Het fragment / de pitch vindt plaats op vrijdag 2 oktober, dus die datum moet vrijgehouden worden.
7. Aanmelding betekent geen garantie op deelname. Dit is afhankelijk van bovenstaande criteria en van de beschikbare tijd en ruimte. De redactie maakt de uiteindelijke selectie voor het programma.

Wil je jouw voorstelling presenteren op Moving Meetings Dance 2015? Meld je dan vóór 30 april aan via het aanmeldformulier .

Redactie showcases
Een redactie bekijkt alle aanmeldingen en laat uiterlijk eind mei weten wie er geselecteerd zijn voor het showcase programma.
De redactie van Moving Meetings Dance 2015 bestaat uit:
- Peggy Olislaegers (Nederlandse Dansdagen)
- Anita van Dolen (Stadsschouwburg Amsterdam, Julidans)
- Jasper Weck (Theater de Veste)

Meteen na de selectie worden geselecteerde gezelschappen/choreografen gevraagd om professioneel vertaalde Engelse teksten en beelden voor het programmaboekje aan te leveren. In augustus wordt het definitieve schema van de dag samengesteld. Voor vragen over het showcaseprogramma kun je terecht bij Moving Meetings Dance 2015 projectmanager Cees de Bever: cees@nederlandsedansdagen.nl.

Naast het showcase programma, worden de internationale programmeurs uitgenodigd om de voorstellingen tijdens de Nederlandse Dansdagen te bekijken en de dialoog met elkaar en de gezelschappen aan te gaan. Zakelijk en artistiek leiders van de in het festival presenterende gezelschappen zijn dan ook van harte welkom om de vrijdag bij te wonen.

Moving Meetings Dance heeft als doel de promotie van de Nederlandse danssector. Hiermee wordt het afzetgebied vergroot en er wordt bijgedragen aan een dynamische danssector. Tijdens Moving Meetings Dance 2015 staat het werk van jonge opkomende & mid-career gezelschappen/choreografen voor de kleine en/of middenzaal centraal. In 2016 staat Moving Meetings Dance gepland tijdens Julidans en zal de focus meer op mid-career/gevestigde gezelschappen /choreografen liggen met producties voor midden- en/of grote zaal. De focus bij Moving Meetings Dance ligt niet op jeugddans.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen