Oerol-oprichter Joop Mulder (67) overleden


11 januari 2021

Joop Mulder, bedenker en oprichter van het theaterfestival Oerol op Terschelling, is in de nacht van vrijdag op zaterdag op 67-jarige leeftijd overleden.


Onder Mulders leiding groeide het festival uit tot een van de belangrijkste theaterfestivals van Nederland en Europa. In 2017 stopte hij bij Oerol en ging hij zich volledig richten op het project Sense of Place dat hij enkele jaren daarvoor was begonnen.

De organisatie van Sense of Place laat weten zijn "bezieling, ideeën en onuitputtelijke energie" te gaan missen. "Met vasthoudendheid en eigenwijsheid roeide Joop Mulder tegen de stroom in en zorgde hij voor een niet meer weg te denken festival en landschapskunst in onze provincie."
Foto: Merlijn Doomernik
Foto: Merlijn Doomernik
Een van de gehonoreerde nieuwe makers: Michaël Bloos - Nieuwe Helden |  Foto: JW Kaldenbach
Een van de gehonoreerde nieuwe makers: Michaël Bloos - Nieuwe Helden | Foto: JW Kaldenbach
Een van de gehonoreerden Oranjewoud Festival | Foto: Lucas Kemper
Een van de gehonoreerden Oranjewoud Festival | Foto: Lucas Kemper
Een van de gehonoreerden Ragazze Quartet | Foto: Nichon Glerum
Een van de gehonoreerden Ragazze Quartet | Foto: Nichon Glerum

Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds is een zelfstandig bestuursorgaan dat namens de minister van OCW ondersteuning geeft aan alle vormen van professionele podiumkunsten.

De gehonoreerden, met de klok mee: Anoek Nuyens, Strijbos & van Rijswijk, Naomi Velissariou, Slagwerk Den Haag, Katja Heitmann, Tin Men & The Telephone, Arno Schuitemaker,  Ensemble Klang
De gehonoreerden, met de klok mee: Anoek Nuyens, Strijbos & van Rijswijk, Naomi Velissariou, Slagwerk Den Haag, Katja Heitmann, Tin Men & The Telephone, Arno Schuitemaker, Ensemble Klang
meer