#NieuweStukken: Eerste teksten digitaal gepresenteerd

09 juli 2020
Onlangs zijn de eerste teksten van de tweede lichting schrijvers van #NieuweStukken gepresenteerd. Vanwege de coronamaatregelen is er ditmaal gekozen voor een online presentatie.
Tweede editie
Het Fonds Podiumkunsten is vorig jaar in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds gestart met #NieuweStukken, een subsidieregeling voor beginnende schrijvers van wie we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. Jaarlijks is er ruimte voor tien beginnende schrijvers; de deelnemers aan deze tweede editie zijn Nassira Rahmouni, Nedra Arsenovic-Kenzari, Aries Sporkslede, Rosita Dameri, Arturo Desimone, Siham Amghar, Careline Peerwijk, Smita Gayadin, Onias Landveld en Roziena Aida.

Online presentatie eerste teksten
In een online bijeenkomst werden de eerste teksten van de schrijvers gepresenteerd. Bij deze digitale presentatie waren onder meer de coaches aanwezig, het Fonds Podiumkunsten, het Nederlands Letterenfonds en de betrokken partners: de Tekstsmederij, Bijlmer Parktheater, Rose Stories, Theater Zuidplein, El Hizjra en Poetry Circle/Nowhere. De stukken werden ingeleid door host Yahmani Blackman. Regisseur Hesdy Lonwijk droeg samen met acteurs Nadia Amin, Stefanie van Leersum, Joy Wielkens, Tarikh Janssen en Tobias Nierop tien fragmenten uit de geschreven teksten voor. Het was de eerste keer dat de schrijvers hun teksten door acteurs opgevoerd zagen.

Bekijk de video van de online presentatie
Voortgang
De schrijvers werken samen met een coach verder aan hun teksten. In september 2020 volgt de eindpresentatie.

Meer informatie
Meer informatie over #NieuweStukken is hier te lezen.
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen