#NieuweStukken: derde lichting schrijvers van start

15 april 2021
Onlangs is de derde lichting schrijvers gestart met #NieuweStukken, een regeling van het Fonds Podiumkunsten in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Na twee succesvolle edities, krijgen nu wederom tien talenten ruimte om nieuwe verhalen voor het theater te schrijven.
Kick-off derde editie
Voor de derde editie van dit talentontwikkelingstraject zijn Lev Avitan, Lisette Ma Neza, Ramy El Dardiry, Yasmina Ahamiane, Gemale Bofunda, Raymond Muller, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz, Marieke Stam en Patrick Ribeiro geselecteerd. Op 12 april kwamen zij (online) bij elkaar voor de eerste workshop, die tevens de aftrap van het traject vormde.

Traject
De beginnende schrijvers volgen een traject van acht maanden waarin ze werken aan nieuwe teksten en hun schrijverschap verder ontwikkelen in samenwerking met een ervaren coach. Daarnaast volgen ze workshops; Timen Jan Veenstra begeleidt het traject. Later dit jaar volgt een eindpresentatie van de resultaten aan het veld.

Partners
Het Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds werkten bij de selectie van de schrijvers voor deze derde editie samen met El Hizjra, Explore the North, Filling the Gap, Mensen Zeggen Dingen en Nowhere. Naast deze partners zijn ook Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein en ROSE stories betrokken bij #NieuweStukken.

Meer informatie over #NieuweStukken is hier te lezen.
nws.1195.schrijversnieuwestukken3.webp
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen