Nederlandse jeugdkunst verovert Verenigde Staten

18 december 2018
Never Grow Up! promoot een jaar lang Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten in de Verenigde Staten. Het programma start in januari 2019. Never Grow Up! is een multidisciplinaire samenwerking tussen Nederlandse fondsen en kenniscentra, en het Nederlands consulaat-generaal in New York.
Never Grow Up! is een samenwerking tussen het fondsinitiatief Dutch Performing Arts, het Nederlands consulaat-generaal in New York, Eye International, Nederlands Filmfonds, Cinekid, Nederlands Letterenfonds en DutchCulture. De organisaties slaan de handen ineen voor het stimuleren van de bekendheid en verspreiding van Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten in de Verenigde Staten. Ook bevordert het programma de uitwisseling en samenwerking met Amerikaanse programmeurs en organisaties.

Wat is er te zien?

Gedurende 2019 presenteert Nederlandse jeugdkunst zich op vooraanstaande podia en evenementen zoals Brooklyn Academy of Music, Kennedy Center, New York International Children's Film Festival en Brooklyn Book Festival. Amerikaanse programmeurs en agentschappen worden uitgenodigd voor voorstellingen, presentaties en ontmoetingen met Nederlandse kunstenaars. Ook gaan zij in gesprek met vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties over mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling.

Podiumkunsten als eerste aan zet
Never Grow Up! start met de deelname van acht Nederlandse theater- en dansgezelschappen aan een internationale conferentie voor jeugdpodiumkunsten. IPAY Showcase vindt plaats van 15 tot en met 19 januari 2019 in Philadelphia. De gezelschappen presenteren daar hun jeugdvoorstelling aan een publiek van 500 Amerikaanse theaterprofessionals.
Boomer Stacy, Executive Director van IPAY: “Het is een eer voor IPAY om de Nederlandse voorstellingen te presenteren op Showcase 2019. De kunstenaars en hun werk zijn een kleine maar prikkelende afspiegeling van wat er in Nederland wordt gemaakt voor jong publiek. Hun aanwezigheid plant creatieve zaadjes in onze professionele gemeenschap. We kijken dan ook uit naar wat voortkomt uit dit jaar van vergrote aandacht voor de Nederlandse jeugdkunst.”

Kijk op DutchCultureUSA.com/NeverGrowUp voor meer informatie over Never Grow Up! en een overzicht van activiteiten.
nws.885.kwattanevergrowup.webp
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen