Nederlandse en Vlaamse activiteiten tijdens IPAY 2015

27 november 2014
Kwatta - love that dog
Kwatta - love that dog

IPAY (International Performing Arts for Youth) is een internationale netwerkorganisatie met thuisbasis in Philadelphia (VS). Elk jaar in januari organiseert IPAY een showcase waarop meer dan 400 professionals uit de jeugdpodiumkunsten vanuit de hele wereld aanwezig zijn. Voor de editie van 2015 (21 - 24 januari) zijn achttien voorstellingen geselecteerd, waaronder twee Nederlandse: Theatergroep Kwatta met Love that Dog en Oorkaan/Percossa met De Gebroeders Kist. Ook werd het Belgische gezelschap Het Paleis geselecteerd met de voorstelling Nog een danske.
Nederlandse en Vlaamse activiteiten tijdens IPAY 2015:

Dutch Performing Arts en Flanders Arts Institute organiseren samen een ‘cultural spotlight’ waarin de Nederlandse en Vlaamse sector voorgesteld wordt aan alle deelnemers van de showcase. De Nederlandse spotlight wordt inhoudelijk vormgegeven door Kees Blijleven, directeur van De Krakeling, die een introductie zal geven op de Nederlandse jeugdpodiumkunsten en middels beeldmateriaal een aantal interessante Nederlandse jeugdgroepen zal voorstellen aan de professionals uit de jeugdpodiumkunsten.

Het Nederlands Consulaat en Flanders House organiseren een receptie voor alle aanwezige professionels. Dutch Performing Arts zal daar ook aanwezig zijn.


Kijk voor meer informatie op: ipayweb.org

Voor IPAY maakte Dutch Performing Arts onderstaande compilatie van fragmenten. De gezelschappen en voorstellingen zijn geselecteerd door Kees Blijleven, directeur van De Krakeling Amsterdam.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen