Meldpunt ongewenste omgangsvormen cultuursector online

13 juni 2018
Vandaag is het nieuwe, onafhankelijke meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector gelanceerd. Iedereen die werkzaam is in de podiumkunsten, film- en televisiesector kan met zijn of haar verhaal terecht.
Twee onafhankelijke vertrouwenspersonen gaan alle meldingen die bij mores.online binnenkomen behandelen. Melden kan ook anoniem. Het is de bedoeling dat op elke klacht binnen een etmaal wordt gereageerd, maar het streven is al binnen een paar uur contact op te nemen met de melder.
Daarna wordt bepaald wat er met de melding gebeurt. Als het om een ernstige melding gaat, kan een formele klacht worden neergelegd bij de organisaties of persoon om wie het gaat of kan aangifte bij de politie worden gedaan.

In januari dit jaar werd besloten om een onafhankelijk en overkoepelend meldpunt te starten voor ongewenste omgangsvormen, naar aanleiding van de gebeurtenissen in het kader van de #Metoo-discussie. Dertig partijen uit de culturele sector hopen met het gezamenlijke meldpunt en de vertrouwenspersonen een veiligere werkomgeving te creëren, ongewenste omgangsvormen te bestrijden en de meldingen goed te behandelen.
nws.842.mores.webp
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen