Matchmakers Jess en Mo in Eindhoven en Almere informeren je over subsidiemogelijkheden

02 april 2020
Ben je creatief, actief in Eindhoven of Almere en heb je een idee voor een project? En zoek je hier financiering voor? Benieuwd bij welk cultuurfonds je met je project het beste terecht kan? Voortaan kan je hiervoor contact opnemen met Jess Oberlin in Eindhoven en Mo Hersi in Almere.
Jess en Mo zijn twee van de 16 matchmakers die actief zijn in 16 steden in Nederland. Deze matchmakers informeren je over het werkterrein en de subsidiemogelijkheden van drie landelijke cultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Jess en Mo zijn onlangs gestart als matchmaker in hun stad; ze stellen zich hieronder aan je voor.

Jess Oberlin, matchmaker in Eindhoven
Jess is mode ontwerper en oprichter van inclusief pop-up platform PLASMA: "Mijn visie is om opkomend talent in Eindhoven te verbinden met de fondsen, om zo de ontwikkeling van het inclusieve internationale klimaat te stimuleren."
In contact komen met Jess kan via [mailto:jess@matchmakerscultuur.nl jess@matchmakerscultuur.nl].
Jess Oberlin
Jess Oberlin
Mo Hersi, matchmaker in Almere
Mo is podiumkunstenaar en noemt zichzelf inspirerend comedian: “Ik wil laten zien dat mijn afkomst en mijn burgerschap elkaar niet in de weg hoeven te zitten. Ik probeer dagelijks de wereld te begrijpen vanuit mijn Afrikaanse Almeerse bril. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen de kans te geven hun verhaal te vertellen door verbindingen te creëren tussen groepen die normaal geen contact hebben. Hoe meer culturen we met elkaar kunnen delen hoe rijker en mooier we Nederland kunnen maken. En ik vind Ally de mooiste stad van Nederland."
In contact komen met Mo kan via [mailto:mohersi@matchmakerscultuur.nl mohersi@matchmakerscultuur.nl].
Mo Hersi
Mo Hersi
Volg @matchmakerscultuur op Instagram
De matchmakers geven je graag informatie over subsidiemogelijkheden voor jouw creatieve project, ook al kun je hen tijdelijk niet ontmoeten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. In de serie #matchmakerscultuurTV op Instagram geven ze een inkijkje in hun werk.

Over Matchmakers in cultuur
Matchmakers in cultuur is een samenwerking tussen het Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Zij zien in steden nieuwe cultuuruitingen ontstaan die onlosmakelijk zijn verbonden met de stedelijke dynamiek. De 16 matchmakers koppelen deze initiatieven in hun stad aan de subsidiemogelijkheden van de drie landelijke cultuurfondsen.

Het project startte in 2018 in acht steden: Almere, Heerlen/Maastricht, Tilburg/Breda, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag. Wegens succes zijn hier in 2019 acht steden aan toegevoegd: Amsterdam-Zuidoost, Emmen, Leeuwarden, Middelburg/Vlissingen, Nijmegen, Rotterdam-Zuid, Zaanstad en Zwolle Er zijn nu dus matchmakers door heel het land.

Een matchmaker bij jou in de buurt vinden? Kijk op matchmakerscultuur.nl .
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Marmoucha Orchestra op het podium | Beeld: © M3B GmbH/Jens Schlenker
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Beeld: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023