Linda Kokke ontvangt Anne Faber Stipendium 2019

06 september 2019
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris

Tijdens het Nederlands Theater Festival heeft Het Huis Utrecht op vrijdag 6 september voor de tweede keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge en ambitieuze zakelijk leider in spé: Linda Kokke. Met een toelage van €15.000,- kan zij zich verder ontwikkelen als zakelijk leider binnen de podiumkunsten.
Kokke (1991) is afgestudeerd als beeldend kunstenaar en werkzaam als medewerker beleid, fondsenwerving en directie-ondersteuning bij Productiehuis De Nieuwe Oost. De selectie commissie (bestaande uit familieleden van Anne Faber en deskundigen) ziet in Kokke kennis en interesse in zowel de artistieke als de meer zakelijke wereld. Een prachtige combinatie voor een zakelijk leider.
Linda Kokke ziet zichzelf over een jaar of vijf samen met een artistiek leider aan het roer van een jong collectief of interdisciplinaire presentatieplek staan. Het stipendium geeft haar de mogelijkheid om haar persoonlijk leiderschap, vakkennis én netwerk uit te breiden. “Mijn doel is niet om de perfecte zakelijk leider te worden, maar om op een authentieke manier invulling te geven aan zo’n rol."

Over het Anne Faber Stipendium: ondersteuning voor veelbelovende zakelijk leiders in spé
Het stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan haar in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders binnen de podiumkunsten. Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. Vanaf 2018 wordt het stipendium jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt. De toelage ter waarde van €15.000,- euro wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud. Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Cultuur+Ondernemen, Het Huis Utrecht en donaties van, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.

Bron: Het Huis Utrecht
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen