Lancering Anne Faber Stipendium

09 februari 2018
Deze week werd tijdens de jaarlijkse Makersdag in Het Huis Utrecht
het startschot gegeven voor de aanmeldprocedure voor het Anne
Faber Stipendium. Tot en met 28 maart a.s. kunnen deelnemers zich
inschrijven, de uitreiking van het stipendium vindt plaats op 22 mei
a.s. tijdens SPRING festival.
Het Anne Faber Stipendium ondersteunt nieuwe zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun leiderschap. Het stipendium ter nagedachtenis aan de in 2017 overleden Anne Faber bedraagt een toelage van €15.000 voor scholing, netwerkvorming en een bijdrage in het levensonderhoud. Het Anne Faber stipendium wordt vanaf 2018 jaarlijks uitgereikt aan één talentvolle zakelijk leider.

Het Anne Faber Stipendium geeft zakelijk managers in spé ruimte voor ontwikkeling en is gericht op drie sporen: vakinhoudelijke ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en netwerkvorming. Het traject wordt op maat ingevuld met als startpunt de eigen vraagstelling, leerdoelen en plan van aanpak. Het traject heeft een looptijd van maximaal 10 maanden en een werkbudget van €15.000. Dit budget bestaat voor een gedeelte uit een kleine bijdrage in inkomen en uit een gedeelte voor deelname aan programma’s.
Een fysieke werkplek bij Het Huis Utrecht in een omgeving van zakelijk leiders, producenten en (theater)makers vormt de vaste uitvalsbasis voor de trainee. Componenten van het traject kunnen o.a. bestaan uit: deelname aan het programma LinC Utrecht (Leiderschap in Cultuur) of soortgelijk programma, budget voor deelname aan netwerkbijeenkomsten, trainingen en workshop. Maar ook stages bij culturele instellingen, fondsen en/of overheden, coaching op persoonlijk vlak en een mentor op vakinhoudelijke ontwikkeling.

De aanvraagprocedure is nu gestart en loopt t/m woensdag 28 maart 2018 a.s. Uitgebreide informatie over het Anne Faber stipendium is hier te lezen.

Meer informatie over de aanmeldprocedure via
www.hethuisutrecht.nl
nws.818.afswebsite.webp
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Beeld: © MARTINSILENUS via Pixabay
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: © Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023