Johan Gijsen nieuwe intendant van Fondsprogramma Fast Forward

01 juni 2021
nws.1212.johangijsen.webp

Het Fonds Podiumkunsten benoemt Johan Gijsen tot intendant van Fondsprogramma ‘Fast Forward: talent in internationale context’. Het programma biedt talentvolle midcareer makers de gelegenheid hun vleugels internationaal uit te slaan.
Gijsen zal als intendant samen met een groep verkenners uit de Nederlandse podiumkunsten talentvolle podiumkunstenaars koppelen aan een buitenlandse producent, gezelschap, podium of festival. Gijsen neemt het stokje over van Viktorien van Hulst die tot half maart intendant was van Fast Forward. Van Hulst wordt per 1 juli 2021 de nieuwe directeur-bestuurder van het Fonds Podiumkunsten.
Gijsen: “Het is me een eer en genoegen om Van Hulst te mogen opvolgen. Met de rijke ervaring en netwerk van de verkenners bouwen we samen verder aan de carrière van Nederlands toptalent in een internationale context. Dromen van makers worden verwezenlijkt. Het is fantastisch dat ik me hier als intendant voor mag inzetten.”

Johan Gijsen is directeur en mede-oprichter van het Utrechtse festival Le Guess Who?. Eerder werkte hij onder andere als programmeur bij TivoliVredenburg. Ook is Gijsen nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het festival Into The Great Wide Open.

Fast Forward
Het programma 'Fast Forward: talent in internationale context’ bestaat sinds 1 januari 2014. Met Fast Forward krijgen talentvolle midcareer podiumkunstenaars de mogelijkheid een persoonlijk artistiek ontwikkelingstraject te doen in samenwerking met een buitenlandse partner. De eerste editie heeft 11 makers in staat gesteld hun project te realiseren. De tweede editie is eind 2019 van start gegaan.

Meer informatie over Fast Forward is hier te lezen.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen