14 januari 2020

Jeangu Macrooy, The Kik en Klangstof zetten volgende stap met Upstream: Music


Het Fonds Podiumkunsten heeft drie nieuwe Upstream: Music projecten gehonoreerd. Upstream: Music biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière. Jeangu Macrooy, The Kik en Klangstof zetten hiermee de volgende stap in hun carrière.


Jeangu Macrooy | Foto: Anne-Marie Kok
Jeangu Macrooy | Foto: Anne-Marie Kok
Jeangu Macrooy
Zanger en songwriter Jeangu Macrooy is geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. Samen met zijn tweelingbroer Xillan schreef hij een aantal singles, traden ze op en werden ze goed opgepikt door de Surinaamse radio. In 2014 besloot Jeangu zijn muzikale carrière in Nederland voort te zetten. Jeangu’s muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul. Jeangu heeft inmiddels een stevige basis in Nederland en Suriname. In het voorjaar van 2020 gaat Jeangu’s Horizon Theatertour van start, en treedt hij met zijn band op in twintig verschillende theaters in Nederland. Daarnaast zal Jeangu een aantal singles uitbrengen en gaat hij aan zijn derde album werken.
The Kik |  Foto: Guy Kokken
The Kik | Foto: Guy Kokken
The Kik
De Nederlandstalige bietband laat zich inspireren door muziek uit de jaren 60, zonder daarbij het heden uit het oog te verliezen. Voor het vierde reguliere album gooit The Kik het over een andere boeg. Ze gaan zich heroriënteren op hun sixties invloeden, maar met een compleet ander instrumentarium. Ook gaan de Rotterdammers werken aan een live-show voor grotere zalen op basis van eigen geschreven materiaal.
Klangstof | Foto: Bibian Bingen
Klangstof | Foto: Bibian Bingen
Klangstof
De Amsterdamse formatie Klangstof is opgericht door Nederlands/Noorse muzikant Koen van de Wardt. In hun sound laten zij elektronische muziek, post-rock en synthpop samensmelten. De band trok veel aandacht met hun debuutplaat Closed Eyes To Exit. Met hun komende tweede plaat The Noise You Make Is Silent brengen zij de veelzijdigheid, speelsheid en impulsiviteit van Klangstof – nu het trio Van de Wardt, Wannes Salomé and Erik Buschmann – vol in het voetlicht. Met dit nieuwe album willen zij met een liveshow gaan touren door het land. Daarnaast gaan zij de artist - fan relatie verder ontwikkelen.

Upstream: Music
Upstream: Music ondersteunt creatieve en zakelijke trajecten van artiesten. Het programma wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Aanvragen kunnen door het jaar heen worden ingediend. Een bijdrage vanuit Upstream: Music wordt gedeeltelijk als renteloze lening verstrekt.

Meer informatie over Upstream: Music is te lezen op deze pagina. Bekijk hier de lijst met toekenningen.
Foto: Amy Cooks
Foto: Amy Cooks

De minister van OCW heeft vandaag, Prinsjesdag 2020, bekend gemaakt 15 miljoen extra beschikbaar te stellen voor het Fonds Podiumkunsten. Dit geld is bedoeld om de 71 instellingen die een positief advies hebben ontvangen, maar waarvoor het budget ontoereikend was, alsnog meerjarig te subsidiëren.

Word jij adviseur of voorzitter bij het Fonds Podiumkunsten? Wij zoeken nieuwe adviseurs die op de hoogte zijn van de recente ontwikkelingen in de podiumkunsten. Adviseurs worden ingezet als commissielid om subsidieaanvragen te beoordelen. Daarnaast zijn ze de oren en ogen van het Fonds.

Het Fonds Podiumkunsten is op zoek naar een subsidiecoördinator met sterke organisatorische vaardigheden en een vlotte pen.

nieuws 02 sep '20

Updates COVID-19

Op deze pagina vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen en Fondsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Het kabinet heeft bekend gemaakt 482 miljoen euro extra uit te trekken om de gevolgen van de coronacrisis voor kunstenaars en culturele instellingen op te vangen.

Geeft u voorstellingen of concerten in het buitenland of woont u de uitvoering van uw eigen werk in het buitenland bij? U kunt vanaf 1 september 2020 aanvragen indienen via het Snelloket.

meer