14 januari 2020

Jeangu Macrooy, The Kik en Klangstof zetten volgende stap met Upstream: Music


Het Fonds Podiumkunsten heeft drie nieuwe Upstream: Music projecten gehonoreerd. Upstream: Music biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière. Jeangu Macrooy, The Kik en Klangstof zetten hiermee de volgende stap in hun carrière.


Jeangu Macrooy | Foto: Anne-Marie Kok
Jeangu Macrooy | Foto: Anne-Marie Kok
Jeangu Macrooy
Zanger en songwriter Jeangu Macrooy is geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. Samen met zijn tweelingbroer Xillan schreef hij een aantal singles, traden ze op en werden ze goed opgepikt door de Surinaamse radio. In 2014 besloot Jeangu zijn muzikale carrière in Nederland voort te zetten. Jeangu’s muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul. Jeangu heeft inmiddels een stevige basis in Nederland en Suriname. In het voorjaar van 2020 gaat Jeangu’s Horizon Theatertour van start, en treedt hij met zijn band op in twintig verschillende theaters in Nederland. Daarnaast zal Jeangu een aantal singles uitbrengen en gaat hij aan zijn derde album werken.
The Kik |  Foto: Guy Kokken
The Kik | Foto: Guy Kokken
The Kik
De Nederlandstalige bietband laat zich inspireren door muziek uit de jaren 60, zonder daarbij het heden uit het oog te verliezen. Voor het vierde reguliere album gooit The Kik het over een andere boeg. Ze gaan zich heroriënteren op hun sixties invloeden, maar met een compleet ander instrumentarium. Ook gaan de Rotterdammers werken aan een live-show voor grotere zalen op basis van eigen geschreven materiaal.
Klangstof | Foto: Bibian Bingen
Klangstof | Foto: Bibian Bingen
Klangstof
De Amsterdamse formatie Klangstof is opgericht door Nederlands/Noorse muzikant Koen van de Wardt. In hun sound laten zij elektronische muziek, post-rock en synthpop samensmelten. De band trok veel aandacht met hun debuutplaat Closed Eyes To Exit. Met hun komende tweede plaat The Noise You Make Is Silent brengen zij de veelzijdigheid, speelsheid en impulsiviteit van Klangstof – nu het trio Van de Wardt, Wannes Salomé and Erik Buschmann – vol in het voetlicht. Met dit nieuwe album willen zij met een liveshow gaan touren door het land. Daarnaast gaan zij de artist - fan relatie verder ontwikkelen.

Upstream: Music
Upstream: Music ondersteunt creatieve en zakelijke trajecten van artiesten. Het programma wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Aanvragen kunnen door het jaar heen worden ingediend. Een bijdrage vanuit Upstream: Music wordt gedeeltelijk als renteloze lening verstrekt.

Meer informatie over Upstream: Music is te lezen op deze pagina. Bekijk hier de lijst met toekenningen.

Eind 2019 heeft het Fonds Podiumkunsten CAOP gevraagd om dialoogsessies te organiseren voor zakelijk leiders van producerende instellingen en festivalorganisaties over fair pay. Doel van de sessies was om het bewustzijn en de kennis over het onderwerp te vergroten.

Vrijdag 14 februari 2020 ontvingen we het treurige nieuws dat pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw is overleden.

In 2020 start DEN met een archiefdoorlichtingstraject voor podiumkunstinstellingen. DEN begeleidt daarbij veertien deelnemers met het in kaart brengen en duurzaam organiseren van het eigen archief. Het traject vraagt een tijdsinvestering van 80 uur en vindt in 2020 twee keer plaats, in het voorjaar en in het najaar. Voor deelnemers is een financiële tegemoetkoming beschikbaar.

Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company
Een van de gehonoreerde projecten Xclusiv Company
nieuws 05 feb '20

Beleidsplan 2021 - 2024

Overweegt u een aanvraag in te dienen voor een meerjarige festivalsubsidie voor de periode 2021-2024? Kijk op meerjarig.fondspodiumkunsten.nl voor ons overzicht van veelgestelde vragen.

Foto: Tetsuro Miyazaki
Foto: Tetsuro Miyazaki
nieuws 22 jan '20

Fast Forward 2 van start

meer