Jeangu Macrooy, The Kik en Klangstof zetten volgende stap met Upstream: Music


14 januari 2020

Het Fonds Podiumkunsten heeft drie nieuwe Upstream: Music projecten gehonoreerd. Upstream: Music biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière. Jeangu Macrooy, The Kik en Klangstof zetten hiermee de volgende stap in hun carrière.


Jeangu Macrooy | Foto: Anne-Marie Kok
Jeangu Macrooy | Foto: Anne-Marie Kok
Jeangu Macrooy
Zanger en songwriter Jeangu Macrooy is geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. Samen met zijn tweelingbroer Xillan schreef hij een aantal singles, traden ze op en werden ze goed opgepikt door de Surinaamse radio. In 2014 besloot Jeangu zijn muzikale carrière in Nederland voort te zetten. Jeangu’s muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul. Jeangu heeft inmiddels een stevige basis in Nederland en Suriname. In het voorjaar van 2020 gaat Jeangu’s Horizon Theatertour van start, en treedt hij met zijn band op in twintig verschillende theaters in Nederland. Daarnaast zal Jeangu een aantal singles uitbrengen en gaat hij aan zijn derde album werken.
The Kik |  Foto: Guy Kokken
The Kik | Foto: Guy Kokken
The Kik
De Nederlandstalige bietband laat zich inspireren door muziek uit de jaren 60, zonder daarbij het heden uit het oog te verliezen. Voor het vierde reguliere album gooit The Kik het over een andere boeg. Ze gaan zich heroriënteren op hun sixties invloeden, maar met een compleet ander instrumentarium. Ook gaan de Rotterdammers werken aan een live-show voor grotere zalen op basis van eigen geschreven materiaal.
Klangstof | Foto: Bibian Bingen
Klangstof | Foto: Bibian Bingen
Klangstof
De Amsterdamse formatie Klangstof is opgericht door Nederlands/Noorse muzikant Koen van de Wardt. In hun sound laten zij elektronische muziek, post-rock en synthpop samensmelten. De band trok veel aandacht met hun debuutplaat Closed Eyes To Exit. Met hun komende tweede plaat The Noise You Make Is Silent brengen zij de veelzijdigheid, speelsheid en impulsiviteit van Klangstof – nu het trio Van de Wardt, Wannes Salomé and Erik Buschmann – vol in het voetlicht. Met dit nieuwe album willen zij met een liveshow gaan touren door het land. Daarnaast gaan zij de artist - fan relatie verder ontwikkelen.

Upstream: Music
Upstream: Music ondersteunt creatieve en zakelijke trajecten van artiesten. Het programma wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Aanvragen kunnen door het jaar heen worden ingediend. Een bijdrage vanuit Upstream: Music wordt gedeeltelijk als renteloze lening verstrekt.

Meer informatie over Upstream: Music is te lezen op deze pagina. Bekijk hier de lijst met toekenningen.
Foto: Vika Strawberrika - Unsplash
Foto: Vika Strawberrika - Unsplash
Mime Wave | Foto: © Hans Boddeke
Mime Wave | Foto: © Hans Boddeke
V.l.n.r.: Koen Boesman (foto: Erik Van Grieken), Mathieu Wijdeven (foto: Nick Helderman), Raoul de Jong (foto: Hilde Harshage), Peer Wittenbols. Onder: scènefoto
V.l.n.r.: Koen Boesman (foto: Erik Van Grieken), Mathieu Wijdeven (foto: Nick Helderman), Raoul de Jong (foto: Hilde Harshage), Peer Wittenbols. Onder: scènefoto 'TAL'/collectief BOG (foto: Jan Rymenants).
Meral Polat en Andrea Voets | Foto: (l) © Janita Sassen, (r) Claudia Hansen
Meral Polat en Andrea Voets | Foto: (l) © Janita Sassen, (r) Claudia Hansen
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
meer