IJzeren Podiumdieren 2015 uitgereikt

20 januari 2016
Foto: VNPF
Foto: VNPF

Afgelopen weekend maakte de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) bekend wie de winnaars zijn van de IJzeren Podiumdieren, de jaarlijkse vakprijs voor poppodia en -festivals. Vier van de vijf winnaars zijn organisaties of personen van organisaties die door het Fonds Podiumkunsten worden ondersteund.
De winnaars van 2015 zijn:

Beste directeur Anne Riemersma, Hedon (Zwolle)
Andere genomineerden: Frans Vreeke, TivoliVredenburg (Utrecht), Majel Blonden, Paard van Troje (Den Haag) en Minke Weeda, Rotown (Rotterdam).

Beste programmeur: Frank Satink, Metropool (Hengelo)
Andere genomineerden: Eduard Versteege, Ekko (Utrecht), Leon van Rijnsbergen, Baroeg (Rotterdam) en Roel Coppen, Best Kept Secret Festival (Hilvarenbeek).

Beste festival: Down The Rabbit Hole (Beuningen)
Andere genomineerden: Bevrijdingsfestival Overijssel (Zwolle), Eurosonic Noorderslag (Groningen) en Into the Great Wide Open (Vlieland).

Beste podium: Doornroosje (Nijmegen)
Andere genomineerden: Grenswerk (Venlo), Hedon (Zwolle) en Worm (Rotterdam).

Beste marketeer: Jon Heemsbergen, Melkweg (Amsterdam)
Andere genomineerden: Daniël Lugtmeier, Burgerweeshuis (Deventer), Elly Jonker, Oosterpoort (Groningen) en Kimtessa Hill, TivoliVredenburg (Utrecht).

Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt popmuziek op verschillende manieren. Vier van de vijf winnaars krijgen subsidie van het Fonds. Zo is Hedon een Kernpodium binnen de subsidie programmering podium popmuziek. Metropool, Doornroosje en De Melkweg ontvangen subsidie reguliere programmering in theater- en concertzalen (SRP).

Over de IJzeren Podiumdieren
De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de VNPF. Het zijn peer to peer prijzen waarvoor de leden van de verenigingen hun stem uitbrengen. De persoon of organisatie met de meeste stemmen wint de prijs. Bij het bepalen van de nominaties worden verschillende professionals binnen het live-circuit uitvoerig geraadpleegd. VNPF organisiseert de jaarlijkse uitreiking in samenwerking met Eurosonic Noorderslag.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen