Gijs Scholten van Aschat nieuwe voorzitter Akademie van Kunsten

29 augustus 2017
Op 1 september wordt Gijs Scholten van Aschat de nieuwe voorzitter van de Akademie van Kunsten. De acteur was tot nog toe vicevoorzitter. Hij volgt beeldend kunstenaar Barbara Visser op, die zich meer gaat richten op haar andere werk.
Scholten van Aschat wil zich onder andere bezighouden met het thema publiek domein en zich inzetten om de relatie tussen kunst en politiek te verbeteren. Eerder zette hij zich al in voor het belang van kunst in het basis- en voortgezet onderwijs. Zo ondersteunde hij het project Luister!Oren, waarbij op basisscholen creatief luisteren wordt gestimuleerd. Tijdens het KNAW-symposium Het nieuwsgierige kind sprak hij over de rol van verbeelding en empathie in het onderwijs. Op zondag 27 augustus spreekt Gijs Scholten van Aschat tijdens het Paradisodebat over de kracht van het ensemble versus de individualisering.

Akademie van Kunsten
De Akademie van Kunsten is opgericht in 2014 en heeft vijftig leden, afkomstig uit de hele breedte van de kunstenwereld. Zij blijven voor vijf jaar lid. De Akademie van Kunsten vormt de plek voor debat over de waarde van kunst in de samenleving en over de relatie tussen kunst en wetenschap. Ze is ondergebracht bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
nws.765.gijsscholtenvanaschatenjacobderwiginpubl.webp
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen